DigitalLeads Årskonference - Tech Celebration 2024

Tech Celebration er DigitalLeads årskonference. Her præsenterer forskere og eksperter fra IT-branchen de nyeste teknologiske trends, og I får indblik i resultaterne fra nogle af de bedste innovationsprojekter som DigitalLead har været med til at støtte. Årskonferencen er mødestedet for alle, der ønsker at være på forkant med de nyeste digitale tendenser.

"I år retter vi opmærksomheden mod de muligheder, som AI's lynhurtige udvikling tilbyder. Vi samler viden og indsigter fra førende eksperter og praktikere, der vil demonstrere, hvordan teknologierne kan fremme innovation og produktivitet hos danske digitale virksomheder,” siger CEO i DigitalLead Henrik Aarestrup.

Arrangementet er en halvdagskonference, hvor du er inviteret til at opleve inspirerende præsentationer, høre om de nyeste innovationsprojekter inden for informations- og kommunikationsteknologi og netværke med potentielle partnere inden for det digitale økosystem.

Anders Høeg Nissen
, vores moderator, vil lede os gennem dagens program med sikker hånd, idet hans ekspertise inden for teknologi, videnskab, fremtid og formidling vil fungere som bindeled mellem dagens emner.


Som deltager får du...

Ny viden: Lær fra førende eksperter gennem inspirerende oplæg. Få praktisk viden og værktøjer til at implementere de nyeste digitale teknologier effektivt i din virksomhed. Dyk ned i de seneste fremskridt indenfor tidens digitale trends såsom kunstig intelligens og kvante- og cybersikkerhed.

Netværk & Partnerskaber: Bliv en del af et netværk med DigitalLeads videnspartnere og medlemsvirksomheder. Opbyg nye relationer og etabler nye partnerskaber, der kan munde ud i innovative produkter og accelerer din virksomheds vækst

Showcase af projekter: Bliv inspireret af succesfulde projekter og innovative løsninger udviklet gennem videnssamarbejder og projekter faciliteret af DigitalLead. Se, hvordan teori og idéer omsættes til praksis, og hvordan din virksomhed kan drage fordel af vores samarbejdsprojekter.

Vi ser frem til at byde dig velkommen til Tech Celebration 2024, hvor vi sammen vil udforske fremtiden inden for digital innovation.

Download programmet for dagen her

program 3.0 (800 x 900 px)

Keynote speakers

Serge Belongie

AI in 2024 and beyond: How should industry adapt to stay on the forefront of AI innovation?

  • Serge Belongie, professor i datalogi ved DIKU og director af Pioneer Centre for AI, vil med sin faglige baggrund og ekspertviden gøre os klogere på AI-teknologien i dag og i fremtiden. Belongie har en imponerende baggrund med en Ph.D. fra Berkeley med fokus på computer vision og genkendelse af objekter og otte års erfaring ved Cornell Tech. Med sin kombination af akademisk ekspertise og erfaring fra det iværksætterprægede AI-økosystem vil Serge Belongie dele sine indsigter i AI's rolle i innovation og produktivitet hos danske virksomheder.


Jan W. Thomsen

Application of Quantum Technologies

  • Jan W. Thomsen, COO på Niels Bohr Instituttet og formand for Danish Quantum Community (DQC), er en ledende figur bag NATO's center for kvanteteknologi i Danmark. Med visionen om at etablere Danmark som et førende knudepunkt for kvanteteknologi, og med sin ekspertise og engagement, er han en central arkitekt i udformningen af fremtidens teknologiske landskab. Jan vil med sin indsigt i kvanteteknologi 2.0 og hans ambition om at sikre, at Danmark drager maksimalt fordel af denne nye teknologiske revolution, gøre jer klogere på kvanteteknologien og dens muligheder.

Ola Svedin

From Local to Global: Mobile Heights’ Role in Tech Innovation

  • Ola Svedin, CEO for Mobile Heights og formand for Clusters of Sweden, er en passioneret leder i overgangen til den digitale verden. Under Olas ledelse har Mobile Heights fordoblet sin størrelse og er førende inden for regionale digitale innovationshub, DigIT Hub Sweden. Med mere end 25 års erfaring inden for telekommunikation, IT-sikkerhed, smart cards og biometri, har Ola Svedin ledet store udviklingsprogrammer inden for mobiltelefoner og chipsæt samt været pioner inden for biometriindustrien som opfinder og R&D direktør. Olas oplæg vil fokusere på Mobile Heights og dets strategiske indsatser, innovationsarbejde med virksomheder af forskellige størrelser og finansieringsaktiviteter.

Trine Plambech

Digitainability – Brug digitaliseringen som løftestang for den bæredygtige omstilling

  • Trine Plambech, Director of Digital Sustainability ved Alexandra Instituttet.

Verden står overfor store udfordringer. De virksomheder, der vælger at bruge digitalisering og bæredygtighed som innovationsdagsorden, har en unik mulighed for at øge deres konkurrencekraft og blive blandt dem, der tilbyder de løsninger, vi har brug for.

Trine Plambech er ansvarlig for Alexandra Instituttets forsknings- og forretningsområde Digital Bæredygtig Omstilling, og anses som en af de førende eksperter på området. Hun har arbejdet med bæredygtighed, digitalisering og adfærdsdesign i +20 år og er en erfaren og engageret innovationskonsulent, rådgiver og foredragsholder.Trine har samarbejdet med en lang række danske offentlige og private virksomheder om strategisk digital bæredygtig transformation, og vil I en blanding af casepræsentationer og dialog med moderator og publikum, sørge for en engagerende og fremadskuende afsluttende præsentation på DigitalLeads Årskonference 2024


Innovationspitches

På konferencen vil vi præsentere innovationsprojekter støttet af DigitalLead, der understøtter udvikling af produkter og services med potentiale inden for klyngens strategiske hovedområder:

AI - Kunstig Intelligens

1. Den Digitale Undergrund:

Ved hjælp af et smartphonekamera og AI kan man kortlægge vores kritiske infrastruktur i undergrunden. Projektet har potentialet til at blive et redskab for digitaliseringen af en hel sektor. På Tech Celebration viser Lars Bodum fra Aalborg Universitet og Lasse Hedegaard Hansen fra LE34 eksempler på teknologien, og hvordan fremtidens registrering af, hvad der ligger i vores undergrund kan se ud.

2. RoboRef:

RoboRef er en AI-service til at transformere referat- og resuméudarbejdelse i det offentlige, udviklet med DigitalLead og EU-støtte. Ved hjælp af ChatGPT 4.0 effektiviserer RoboRef møder, tilbyder flersprogede oversættelser og har en åben arkitektur. Oplev RoboRef præsenteret af Emil Sarauw og Tim Daniel Hansen fra Droids Agency, og få indsigt i fremtidens effektive offentlige administration.

2. The integration of AI powered tools in software development and UX-practices:

Der er stor hype om generative AI værktøjer for softwareudviklere, men de kan udfordres i praksis. Tre forskere, John Stouby PerssonVictor Vadmand Jensen og Anders Bruun fra Aalborg Universitet har undersøgt forventningerne hos tre virksomheder, der eksperimenterer med værktøjer som GitHub Copilot og ChatGPT. Forskerne giver dermed brugbare input til forventningsafstemning, når organisationer implementerer generative AI værktøjer.

Bæredygtig digitalisering

1. Bedre upcycling af byggematerialer ved hjælp af AI og nye teknologier
Byggebranchen står i dag for omtrent 30% af den samlede CO2 udledning i Danmark. Og ifølge Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg stammer ca. 35% af al affaldsproduktion fra byggerier. Det skal et innovationsprojekt støttet af DigitalLead være med til at ændre. Ved at bruge mobilbaseret 3D-scanning og AI udvikles der digitale modeller med data om byggematerialer og deres tilstand. Disse data hjælper med planlægningen og sparer tid og ressourcer når man skal genbruge byggematerialer til nye byggerier. Oplæg af: Peter Ahrendt og Eike Kutzki.

2. Grønnere fødevareproduktion med Kohberg

Kohberg bruger IoT-teknologi til at reducere spild og CO2-udledning samt forbedre virksomhedens ESG-afrapportering. Derfor støtter DigitalLead i samarbejde med Teknologisk Institut et projekt, hvor digitale leverandører som XtelTrendlog og Combine sammen med Kohberg bruger IoT-teknologi til at skabe innovative løsninger, der fremmer fremtidens bæredygtige fødevareproduktion. Oplæg af: Martin Grønbæk Jensen.

3. Bclude - Digitaliseret barselsproces

Har du nogensinde undret dig over, hvorfor ingen har digitaliseret barselsprocessen før nu? Virksomheder skal typisk håndtere refusionsprocessen manuelt, når medarbejdere går på orlov, men bclude har udviklet en løsning til at automatisere denne proces. Bclude strømliner administrationen, sparer værdifulde ressourcer og bidrager til en mere inkluderende barselskultur. Oplæg af: Sara Schjemte Madsen.

Digital sikkerhed og resiliens

1. High assurance cryptographic software and smart contracts
Bugs in cryptographic implementations would allow one to `print money’ (create crypto-coins) or steal hundreds of billions of kroners from smart contracts (small programs running on a blockhain). This is why high assurance cryptographic software (HACS) is used in prominent projects, like the major browsers and the linux kernel. Our aim is to advance HACS, specifically for applications in blockchain projects, but also more widely to work on formal methods for the rust programming language. Presentation by: Bas Spitters

2. Cognitive Digital Twins for Energy Optimization of Smart Manufacturing Systems
One of the significant trends in smart manufacturing is the idea of industrial digitalization, which is enabled through the use of new information technologies, such as the Internet ofThings (IoT), big data, cloud computing, and artificial intelligence. A Digital Twin (DT) concept includes constructing a digital representation or model of an individual product to improve the accuracy of maintenance and performance predictions for individual products. DTs are realistic and dynamic representations of the physical systems with respect to the predefined goals. The Cognitive DT (CDT or CT) concept reveals a promising evolution of the current DT concept towards a more intelligent, comprehensive, and full lifecycle representation of complex systems. Presentation by: Parisa Niloofar

3. Towards Secure Software Development for SMEs
This research project creates a vibrant conversation and simultaneously examines security demonstration in software development Small and Medium Sized Enterprises (SMEs) in Denmark, operating in a Business-to-Business model.The outcome of the project mainly focuses on the project’s problem statement, which seeks to investigate ways software development companies demonstrate security. Presentation by: Raha Asadi

Vi sætter desuden fokus på dagsordener indenfor bæredygtig og resilient digitalisering

1. Det Nationale Koordinationscenter for Cybersikkerhed (NCC)

Formålet med NCC er at styrke den danske cybersikkerhedssektor, forøge det danske hjemtag af cybersikkerhedsmidler fra EU samt støtte udvikling og anvendelse af innovative cybersikkerhedsløsninger.Det danske NCC er ansvarlig for at styrke samarbejdet inden for Danmarks cybersikkerhedssektor, herunder at danne professionelle faglige netværk. NCC skal også administrere en række tilskudspuljer finansieret af EU, Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen, som fokuserer på at støtte brancherettede cybersikkerhedsløsninger og fremme viden- og datadeling.

2. Digital Energy Hub

Digital Energy Hub inviterer dig til at give inputs på strategiske udfordringer I digitalisering af energisektoren. Denne workshop præsenteres af DigitalLead, Energy Cluster Denmark og CenterDenmark I samarbejde med projektets strategiske partnere.

Årskonferencen er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. 

Del på LinkedIn
29. august 2024
Kl. 11:00 - 17:30

Priser

Medlem
Gratis
Ikke-medlem
Gratis
No-show gebyr
kr. 500,-
Alle priser er DKK og ekskl. moms
Andreas Møller Viskinde Greve
+45 91 37 00 57
ag|digitallead.dk
Max Kelly Thygesen
+45 21 18 00 63
mk|digitallead.dk
D15 Drejervej 15 2400 København

Tilmeldingsfrist

26. august 2024 kl. 12:00

Sprog

Dansk

Afmeldingsfrist

27. august 2024 kl. 12:00

Arrangører

  • DigitalLead
DigitalLead

Oplægsholdere

LinkedIn logo Anders Bruun

Anders Bruun

Associate Professor
AAU - Aalborg Universitet
LinkedIn logo Anders Høeg Nissen

Anders Høeg Nissen

Techjournalist (Moderator)
LinkedIn logo Bas Spitters

Bas Spitters

Associate Professor and Centre leader, Concordium Blockchain Research Center
AU - Aarhus Universitet
LinkedIn logo Eike Kutzki

Eike Kutzki

Visual Computing Engineer
Alexandra Instituttet A/S
LinkedIn logo Emil Sarauw

Emil Sarauw

Partner & Head of AI
Droids Agency ApS
LinkedIn logo Jan Westenkær Thomsen

Jan Westenkær Thomsen

COO & formand for DQC
KU - Københavns Universitet
LinkedIn logo John Persson

John Persson

Associate Professor
AAU - Aalborg Universitet
LinkedIn logo Lars Bodum

Lars Bodum

Associate Professor
AAU - Aalborg Universitet
LinkedIn logo Lasse Hedegaard Hansen

Lasse Hedegaard Hansen

Ph.D., Industrial PostDoc
Landinspektørfirmaet Le34 A/S
LinkedIn logo Martin Grønbæk Jensen

Martin Grønbæk Jensen

Business Manager
Teknologisk Institut
LinkedIn logo Ola Svedin

Ola Svedin

CEO
Mobile Heights
LinkedIn logo Parisa Niloofar

Parisa Niloofar

Postdoctoral Researcher, Faculty of Engineering
SDU - Syddansk Universitet (University Of Southern Denmark)
LinkedIn logo Peter Ahrendt

Peter Ahrendt

Assistant Head of Lab
Alexandra Instituttet A/S
LinkedIn logo Raha Asadi

Raha Asadi

Research Assistant, Center for Information Security and Trust (CISAT)
ITU - IT-Universitetet I København
LinkedIn logo Sara Schjemte

Sara Schjemte

Co-founder
Bclude ApS
LinkedIn logo Serge Belongie

Serge Belongie

Director & Professor
KU - Københavns Universitet
LinkedIn logo Tim Daniel Hansen

Tim Daniel Hansen

Managing Partner & Co-Founder
Droids Agency ApS
LinkedIn logo Trine Plambech

Trine Plambech

Director of Digital Sustainability
Alexandra Instituttet A/S
LinkedIn logo Victor Jensen

Victor Jensen

Research Assistant
AAU - Aalborg Universitet