AI i Nordjylland: En region med et ”kæmpe potentiale”

DigitalLead havde inviteret til en stor konference med fokus på AI i Nordjylland. I alt 250 gæster deltog, da der gennem oplæg, paneldebatter og use cases blev sat fokus på, hvordan man kan implementere og bruge teknologien.

Salen var helt fyldt op, og der var totalt udsolgt, da over 250 gæster deltog, da DigitalLead sammen med en række samarbejdspartnere havde inviteret til en stor konference om AI på Aalborg Universitet. Konferencen gik under navnet ”AI i Nordjylland” og havde til formål at sætte fokus på kunstig intelligens og alle de muligheder, som teknologien giver virksomheder.

Med 11 oplægsholdere bød programmet blandt andet på casehistorier om anvendelsen af AI i virksomheder, en paneldebat om fremtidig brug af AI i erhvervslivet, et oplæg om AI-strategi i Region Nordjylland ved Klaus Larsen, IT-direktør i regionen, samt en præsentation om, hvorvidt AI kan hjælpe de varme hænder i Aalborg Kommune ved Niels Rygaard, chef for IT og digitalisering i Aalborg Kommune.

Der var altså lagt op til en dag fyldt med viden og spændende diskussioner om AI, hvad teknologien kan bruges til, og hvilke muligheder man ser for teknologien i fremtiden. Desuden bød arrangementet også på en oplagt mulighed for at netvære med andre virksomheder, offentlige aktører og vidensinstitutioner.

AI har høj prioritet i Nordjylland

Efter en kort velkomst af Claus Falk, der er CEO for Danphone og bestyrelsesmedlem i DigitalLead, var Aalborgs borgmester Lasse Frimand Jensen (A) og regionsrådsformand Mads Duedahl de første til at gæste scenen på Aalborg Universitet.

Her blev der delt perspektiver på AI i det nordjyske erhvervsliv. Der blev også talt om, hvordan AI kan hjælpe med den demografiske ubalance, hvor færre personer skal tage sig af flere ældre i fremtiden. Teknologien skal være med til at forbedre velfærden og hjælpe med at aflaste offentlige medarbejdere, understregede borgmester Lasse Frimand. Vi fangede borgmester Lasse Frimand og regionsrådsformand i Nordjylland Mads Duedahl til en uddybende snak om potentialerne ved AI i Aalborg og region Nordjylland.

Lasse Frimand Jensen fortalte, at AI er et stort fokusområde i Aalborg og Nordjylland, og et område, som også vil have høj prioritet i fremtiden.

”AI er kommet for at blive, og der er kæmpe potentiale for at arbejde med teknologien i Nordjylland. Vi startede IT-fyrtårnet i sin tid. Nu har vi fundamentet til at blive hovedstaden for kunstig intelligens, og det vil jeg arbejde for,” fortæller borgmester Lasse Frimand Jensen.

Det er regionsrådsformand Mads Duedahl enig i. Han fortæller, at han ser en stor styrke i, at aktører på tværs af brancher og områder mødes til et arrangement som AI i Nordjylland.

"Det er helt afgørende, at vi taler om AI her i Nordjylland. Hvis vi skal lykkes med at lave en digital transformation af Nordjylland og implementere AI, skal mange aktører være enige. Det skal både være det offentlige, virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne. Derfor er det vigtigt, at vi kan mødes, dyrke vores relationer og finde en fælles vej," siger Mads Duedahl.

AI skal ”omfavnes”

”Vi har så mange store udfordringer, der melder sig i fremtiden. Der bliver vi nødt til at gå af andre og nye veje. AI rummer et kæmpe potentiale her. For mig handler det om at omfavne teknologien fremfor at være bekymret for den,” siger Mads Duedahl.

Men for at kunne omfavne teknologien er der også behov for at forskellige aktører arbejder sammen. Derfor er et arrangement som AI i Nordjylland vigtigt fastslår Lasse Frimand Jensen.

”Det, vi er allerbedst til i Nordjylland, er at samarbejde. Vi ved, at vi er afhængige af hinanden. Til arrangementet her er der grobund for, at man kan netværke, møde hinanden og lave partnerskaber, der kan få AI til at virke i små projekter og derefter udvikle dem til større projekter,” siger Lasse Frimand Jensen.

Andreas Berre Eriksen, CEO i Ambolt, fortæller, at det var godt at se, at der var mange forskellige folk fra forskellige sektorer til stede til konferencen.

”Det er med til at samle AI fællesskabet i Aalborg. AI er en transformativ teknologi, der kommer til at have impact på tværs af alle sektorer. AI skal demokratiseres, så det er til glæde og gavn for samfundet,” siger Anders Berre.

Hos DigitalLead er AI et af vores helt store fokusområder. Derfor har vi løbende arrangementer, der sætter fokus på de muligheder, som AI rummer. Hvis du er interesseret i at høre mere om AI i Nordjylland, har vi en opfølgende arrangementsrække i efteråret, hvor vi undersøger flere aspekter af AI.

”AI i Nordjylland er et interessant event, hvor man kan få inspiration og gode ideer, til hvordan man kan implementere AI i sin virksomhed. Det er også stedet hvor man kan møde nye mennesker, netværke og få den nyeste viden fra vidensinstitutionerne,” fortæller Claus Falk, CEO for Danphone og bestyrelsesmedlem i DigitalLead.


Du kan læse mere om arrangementerne og tilmelde dig i vores kalender:


18. september: ”Introduktion til AI, ML og nye forretningsmodeller”

16. oktober: ”AI i forretningsprocesser”

20. november: ”Ansvarligt brug af AI”


Konferencen var medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

**FAKTABOKS**

Et stærkt samarbejde mellem Aalborg Universitets AI for the People Center, Aalborg Kommune, Region Nordjylland, Business Rebild, REPAI og Business Aalborg gjorde det muligt at holde AI i Aalborg.

For mere information

LinkedIn logo Iben Bondegaard Andersen

Iben Bondegaard Andersen

Senior Innovation Manager - Teamlead Digital Resilience
+45 20 77 16 37
iba|digitallead.dk