BeWo fokuserer på det, de er bedst til: At bruge kunstig intelligens til at gøre ESG overskueligt og en naturlig del af SMV’ernes hverdag

BeWo er en forkortelse af ”Better World”, og det er netop, hvad holdet bag vil bidrage til. De vil gøre ESG til en meget nemmere opgave for SMV’er. Med DigitalLeads startup program, Beyond Beta, er BeWo blevet hjulpet godt i gang. 

Mikkel Bering Alstrup, Jacob Bruun og Allan Tharuman fik idéen til BeWo tilbage i 2019. De havde hele tiden tænkt, at de skulle arbejde med tech og bæredygtighed, men hvad de konkret skulle lave, var de endnu ikke sikre på.

Retningen blev dog slået fast da de mødte Rosendahl Design Group, som gav dem en opgave i forhold til få målt deres CO2-udledninger i deres værdikæde, for eksempel i forbindelse med indkøb af materiel.

Samtidig var holdet bevidste om, at der var ny EU-lovgivning på vej, som vil få stor betydning for mange virksomheder i fremtiden. Det vil nemlig blive et krav, at virksomheder i fremtiden skal dokumentere deres indirekte CO2-udledninger.

Det var her, idéen til BeWo opstod. BeWo er en forkortelse af ”Better World”, og det er netop, hvad BeWo stræber efter. De vil gøre en forskel for klimaet gennem teknologi og nye digitale værktøjer. I 2020 stiftede de tre foundere virksomheden for at tage det helt store spring for at hjælpe SMV’erne med kompleksiteten ved ESG.

"Vores oprindelige plan var at udvikle en bred ESG-løsning, men vi indså, at vi skulle fokusere på at hjælpe virksomheder med at dokumentere deres CO2-udledninger, og at det skal være en automatiseret proces” forklarer Mikkel Bering Alstrup.

Derfor har BeWo specialiseret sig i at bruge AI til at hjælpe virksomheder med at beregne og håndtere deres CO2-udslip og skabt en platform, der forbinder til virksomhedernes ERP-systemer for at indsamle data og beregne CO2-aftryk gennem kvitteringer og fakturaer. Platformen generer automatisk rapporter, der kan bruges til ESG-Rapportering.

"Vores system tager kvitteringer fra indkøb og analyserer dem for at fastslå deres CO2-aftryk. Vi integrerer med dit økonomisystem og får adgang til alle posteringer. På den måde kan vi se, hvad du har købt, og estimere leverandørens CO2-udledning ud fra den bedst mulige præcision. Vi bruger AI til at bearbejde dataen, da det ellers vil være for overvældende. Vores tilgang låser også op for en helt ny mulighed i at se CO2 på tværs af leverandører og produkter.” forklarer Mikkel Bering Alstrup.

Har været i startup program hos DigitalLead

BeWo har været med i DigitalLeads acceleratorprogram for startup virksomheder, Beyond Beta. Her tilbyder DigitalLead en række af skræddersyede udviklingsaktiviteter til digitale startups og iværksættere. Programmet skal være med til at styrke virksomhederne, så de modnes hurtigere.

”Acceleratorprogrammet var en god støtte. Vi fik hjælp til at få sparket nogle døre ind til dem, der var gode for os at tale med,” fortæller Mikkel Bering Alstrup, der tilføjer, at de i forbindelse med programmet også fik hjælp til et Advisory Board, der har ekspertise indenfor områder, der er relevante for BeWo.

Derudover har Mikkel Bering Alstrup og BeWo også været glade for de fysiske arrangementer, som DigitalLead har arrangeret.

”Jeg tror folk er blevet lidt træt af webinarer. Det var noget man lavede under corona,” tilføjer Mikkel Bering Alstrup med et smil.

Mikkel Bering Alstrup fremhæver blandt et arrangement med fokus på klima, hvor medlemsvirksomheder hos DigitalLead blev sat i stævne med kommuner og offentlige organisationer. Her kunne de pitche deres løsning til en lang række af forskellige offentlige aktører.

Vil fokusere på SMV segment

I dag har BeWo 12 ansatte, og de har en klar plan for, hvad de skal fokusere på i fremtiden. Mikkel Bering Alstrup forklarer, at BeWo vil satse endnu mere på at nå ud til små- og mellemstore virksomheder.

”I de kommende år vil vores fokus være på at udvide vores rækkevidde til SMV’er, fordi vi ser et stort potentiale. For mange SMV’er kan ESG-rapportering virke som en uoverskuelig opgave,” forklarer Mikkel Bering Alstrup og tilføjer:

”Vi tilbyder SMV'er en løsning, der gør tidligere uoverkommelige opgaver håndterbare og økonomisk overkommelige.”

”Acceleratorprogrammet var en god støtte. Vi fik hjælp til at få sparket nogle døre ind til dem, der var gode for os at tale med.” 

- Mikkel Bering Alstrup, CEO og Co-Founder, BeWo