Cyberjuice gør det nemt for SMV’er at få styr på krav om sikkerhed

Virksomheden Cyberjuice hjælper små- og mellemstore virksomheder med at få styr på krav cybersikkerhed, når de laver forretning med større virksomheder. Sammen med DigitalLead er de med i to projekter, der skal gøre det endnu lettere for virksomheder at dokumentere, at de har styr på sikkerheden.

Hvis små- og mellemstore virksomheder skal levere software eller andre IT-løsninger til store virksomheder, så kræver det, at man har styr på sikkerheden. Men det kan vise sig at være en besværlig og ressourcekrævende opgave for en lille virksomhed. Derfor hjælper den danske virksomhed, Cyberjuice, mindre virksomheder med at få styr på dokumentationen af deres datasikkerhed.

Cyberjuice hjælper SMV’er med strategi, overholdelse af regler og forbedringer i forhold til cybersikkerhed og datasikkerhed. En stor del af Cyberjuices fokusområde handler om at forberede virksomheder til sikkerhedscertificeringer.

Cyberjuice er stiftet af Bodil Biering, der har en baggrund indenfor matematik og datalogi, og har arbejdet med softwareudvikling i mere end 15 år, blandt andet som CTO i en række mindre virksomheder.

Her oplevede hun, hvilke udfordringer små- og mellemstore virksomheder kan have, når de skal dokumentere sikkerheden i deres softwareprodukter overfor større virksomheder, der er potentielle kunder.

”Jeg så et hul i markedet for et produkt, der hjælper mindre virksomheder med at få styr på tingene, uden at det bliver for komplekst eller for dyrt," forklarer Bodil Biering, der tilføjer at større virksomheder har et stort fokus på datasikkerhed, og at det er helt nødvendigt for små virksomheder at kunne leve op til kravene, hvis det vil lave forretninger med dem:

"Store virksomheder har procedurer for at sikre, at deres data er i sikre hænder. De stiller mange krav, og små virksomheder kan blive overvældet af kravene til dokumentation, hvilket kan være for dyrt for dem at opfylde. Oftest har de ikke de nødvendige ressourcer til at imødekomme de krav, store virksomheder stiller."

Balance mellem enkelhed og dybde

Sammen med DigitalLead er Cyberjuice med i to projekter, der skal gøre det endnu nemmere for små- og mellemstore virksomheder at dokumentere, at de har styr på sikkerheden.

Det første projekt er i samarbejde med IT-universitet i København og virksomheden Security Scientist.

Projektet fokuserer på at hjælpe små- og mellemstore virksomheder med at demonstrere deres sikkerhed og dermed bevise deres sikkerhedsstyring.

”Med projektet går vi et spadestik dybere. Det er et kvantitativt projekt, der undersøger, hvad små- og mellemstore virksomheder har af behov, når de skal demonstrere, at de har styr på deres sikkerhed,” siger Bodil Biering.

Det andet projekt er et samarbejde mellem DigitalLead, Alexandra Instituttet og virksomheden Cybercue Projektet skal udvikle en effektiv taksonomi til mindre virksomheder, der kan hjælpe dem med at holde styr på de aktiver de har i virksomheden, og som kræver særlig opmærksomhed i forhold til cybersikkerhed. F.eks. computere, IT- og cloudsystemer.

”Målet er at skabe en balance mellem enkelhed og dybde, der passer til SMV'er, med vægt på brugervenlighed, uden at det bliver for komplekst,” siger Bodil Biering. Hun forklarer, at de mindre virksomheder ofte har behov for at få dannet sig et klart overblik over, hvordan man griber opgaven an:

Projektet skal hjælpe med at vise, hvor man starter henne, hvordan man kommer i gang, og hvad det rigtige er at gøre i forhold til at få styr på sin sikkerhed.”

Bodil Biering fortæller i den forbindelse, at Cyberjuice er i gang med en webinarrække, der skal hjælpe virksomheder med at opfylde ISO 27001, der er en global standard for styring af informationsikkerhed i organisationer

”Der er stadig et par enkelte pladser på holdet, skulle man være interesseret.”

”Jeg så et hul i markedet for et produkt, der hjælper mindre virksomheder med at få styr på tingene, uden at det bliver for komplekst eller for dyrt,"

- Bodil Biering