Danmarks bedste IoT-løsning kåret

Vinderen af årets IoT Award blev afsløret i dag ved den store EoT-messe i Herning. Vinder blev virksomheden Aguardio, som har udviklet en række IoT-løsninger, der modvirker vandspild i hjemmet, bl.a. i brusekabinen og ved løbende toiletter. 

”Årets vinder er virkelig værd at holde øje med! Aguardio anvender i deres løsning både big data og nudging og sikrer på den måde, at den gode ide følges til dørs af let adgang til ændret adfærd. Det er den type løsning, vi har brug for. Aguardio har skabt et produkt, der både er gennemtænkt, godt gennemført, og som også har rigtig gode skaleringsmuligheder. Stort tillykke herfra,” siger CEO i DigitalLead, Caroline Benjaminsen.

Thomas Munch-Larsen, co-founder og CEO i Aguardio, siger:

"Jeg er virkelig glad for at have vundet prisen, da det altid er dejlig at blive set og anerkendt for det, man går og bruger det meste af sin tid på. Jeg tror, vi blev udnævnt som vinder, fordi vores løsning adresserer en present og reel problemstilling i forhold til den globale mangel på vand. Og så er vores løsning plug-and-play, så den kan forstås og bruges af selv fru Jensen på 75 år i den lokale boligforening."

Vi ønsker stort tillykke med prisen og glæder os til at se endnu flere innovative IoT-produkter fra Aguardio i fremtiden. 

> Læs mere om Aguardio i Electronic-Supplys artikel "Lækagesensor vinder nystiftet EoT-pris"

Om IoT Award 2021

IoT Award 2021 blev uddelt af Nordic IoT Centre ved FORCE Technology og Alexandra Instituttet, den nationale digitale klynge DigitalLead, EOT - Electronics of Tomorrow, DI Digital og Ingeniøren.

Med denne pris ønsker vi at sætte fokus på et centralt område i den digitale udvikling af vores samfund og virksomheder: evnen til at skabe eller omforme fysiske objekter til digitale enheder. IoT-løsninger er en af grundstenene i den digitale transformation og dermed grundlaget for gennem digitalisering at øge velfærden, bæredygtigheden og livskvaliteten i samfund og virksomheder til glæde for os alle.

2021 bliver det første år, hvor vi kårer årets bedste IoT-løsning men ikke det sidste. Hensigten er at skabe en årlig tilbagevendende begivenhed, der kan inspirere og motivere hele det danske IoT-økosystem, det være sig løsningsejerne, slutbrugerne eller IoT-leverandørerne.

Ud over Aguardio var CleverTrack og WasteHero i finalen. I alt var 19 danske IoT-løsninger indstillet til prisen.

Om Aguardios IoT-løsning

Aguardio monteres på væggen i brusenichen og består af 4 sensorer samt et display.

Aguardio virker ved, at en bevægelsessensor identificerer brugeren i badet og en akustik-, luftfugtigheds- og temperatursensor registrerer, at vandet løber. Herefter aktiveres et ur i displayet, der registrerer den tid, brugeren lader vandet løbe i forbindelse med badet. Det betyder samtidig, at såfremt brugeren slukker for vandet ved fx indsæbning, sættes tidstagningen på standby. Gennem synliggørelse af badetiden forstået som den tid, brugeren lader vandet løbe, skabers en bevidsthed hos brugeren om egen brusebadsadfærd.

En positiv sideffekt ved produktet er, at luftfugtigheds- og temperatursensoren samtidig er i stand til at monitorere badeværelsets ”sundhedstilstand”; fx risiko for skimmelsvamp. Aguardio er batteridrevet, hvor data uploades til en cloud-løsning. Brugeren har gennem en personlig login-profil adgang til data, hvorved det bliver muligt at monitorere over tid, benchmarke mod andre samt genere specifikke nøgletal. Specielt to nøgletal er vigtige for fx et hotel: Antal liter vand forbrugt pr. gæst pr. døgn samt gæstens CO2-aftryk.

Det er den type løsning, vi har brug for. Aguardio har skabt et produkt, der både er gennemtænkt, godt gennemført, og som også har rigtig gode skaleringsmuligheder.


Carolina Benjaminsen, CEO, DigitalLead