Danmarks nye nationale klynge for digitale teknologier er klar til at understøtte innovation og vækstTorsdag den 1. oktober 2020 stod det i en pressemeddelelse fra Uddannelses- og Forskningsministeriet klart, at DigitalLead er udpeget som én af 14 nationale klynger, der skal sikre innovation og vækst i dansk erhvervsliv.

”Vi glæder os helt utrolig meget til at komme i arbejdstøjet og til at effekture det forberedende arbejdet, der det seneste års tid har pågået ”bag linjerne”, og som nu har ført til, at vi med stor glæde kan fortælle, at DigitalLead officielt er udpeget som Danmarks nationale klynge for digitale teknologier”, fortæller directors i DigitalLead, Birgit Pia Nøhr og Bo Sejer Frandsen.

Med afsæt i de digitale og teknologiske løsninger, hvor vi både i dansk erhvervsliv og på vidensinstitutionerne er særligt langt fremme, vil DigitalLead fokusere på værditilbud indenfor temaer som kunstig intelligens, Internet of Things, Virtual og Augmented Reality, Big Data, Blockchain m.m.

Klyngens fremmeste opgave er gennem konkrete, innovations- og vækstfremmende aktiviteter at klæde klyngens medlemsvirksomheder på til en fremtid, hvor digitaliseringen accelerer med rekordfart.

DigitalLead er stedet, hvor forskning og erhverv mødes, og hvor forskningsprojekter kan få liv i konkrete kommercielle aktivieteter i dansk erhvervsliv.

Det er et uvurderligt samspil, som dels skal sikre Danmarks rolle som digital førernation, men også, at erhvervsliv og forskningsinstitutionerne krydsbefrugter hinandens styrker og kompetencer.

Konkret vil klyngens medlemsvirksomheder få adgang til en bred palette af værditilbud i form af matchmaking-aktiviteter, fokuserede faglige netværksgrupper, innovationsworskhops og ”living labs”, hvor nye teknologier kan afprøves i en virkelig brugskontekst.

En stærk partnerkreds

DigitalLead består af en stærk partnerkreds bestående af Aalborg Universitet, Københavns Universitet, DTU, Aarhus Universitet, Syddansk Universitet, IT-Universitetet i København, Copenhagen Business School samt GTS-institutterne Alexandra Instituttet og Force Technolgy.

”Vi glæder os over det stærke partnerskab i DigitalLead. Det er en kæmpe styrke for dansk erhvervsliv, at alle vidensinstitutioner på det digitale område nu er samlet i én national klynge. Det kommer hele det danske samfund til gavn”, fortæller Birgit Pia Nøhr og Bo Sejer Frandsen.

Flere end 600 virksomheder er allerede med

DigitalLead er dannet på fundamentet af de to tidligere it-erhvervsklynger, it-forum og BrainsBusiness. Tilsammen bringer de to organisationer mere end 600 medlemsvirksomheder med sig ind i DigitalLead, som derfor allerede fra starten står på et solidt fundament af både erhverv og vidensinstitutioner, der har en fælles mission om at gøre Danmark til en af verdens stærkeste digitale nationer.

Hvis din virksomhed også vil være med, så udfyld indmeldelsesformularen her og får allerede nu adgang til klyngens aktiviteter.