DigitalDays-keynotespeaker: Pandemien er den perfekte storm for hackere

Ralph Echemendia, keynotespeaker ved DigitalDays-festivalen, der løb af stablen i sidste uge, fortæller i dagens udgave af Børsen, hvordan corona-pandemien har givet it-kriminelle utallige nye indgange til virksomheder - og landes - data og systemer.

Under aliasset "The Ethical Hacker" hjælper Ralph Echemendia store globale virksomheder med at teste deres cyber-forsvar - Han har således om nogen fingeren på pulsen med, hvad der foregår på området. 

I artiklen fremhæver han en række punkter, som også blev præsenteret i keynote-webinaret "Are We Safe Yet?" den 14. juni:

  • Det tager gennemsnitligt 206 (!) dage for en virksomhed at opdage et brud på it-sikkerheden
  • Hvor hackere tidligere har haft mange forskellige motiver - politiske, ideologiske, mv. - er der nu ét primært og gennemgående motiv: Økonomisk udbytte.
  • Cybersikkerheden blandt virksomheder verden over halter gevaldigt efter de it-kriminelle
  • Pandemien - særligt de mange, mange hjemmearbejdspladser - giver de it-kriminelle helt nye muligheder og angrebspunkter.

Det står altså klart, at cybersecurity mere end nogensinde skal markant på såvel de nationale som virksomhedernes dagsorden. Derfor har vi også i DigitalLead udvalgt det som et af vores fire primære faglige fokusområder, hvor vi i særlig grad vil afholde events og sikre overførsel af kritisk viden til de danske virksomheder og myndigheder. 

For cybersecurity stiller ikke kun store tekniske krav. Ifølge Ralph Echemendia kræver det også et nyt mindset, der skal gennemsyre hele virksomheden, og hvor fokus mere er på begrebet "cyber safety". Hver enkelt medarbejder skal tage ejerskab og medvirke til at holde såvel egne enheder som alle virksomhedens systemer sikre - lige fra at sikre sig, at der ikke kommer ubudne gæster med ind gennem døren en tidlig morgen og til at sikre, at ingen kigger dig over skulderen - metaforisk eller reelt - når du arbejder på caféen eller i lufthavnen. 

DigitalLead vil i efteråret 2021 sætte fokus på emnet gennem en række events og innovationsaktiviteter - følg med på vores kalender eller skriv dig op til DigitalLead Update, så får du en ugentlig eventkalender direkte i indbakken. 

"Der er ingen tvivl om, at cybersikkerhed er et af de helt afgørende områder lige nu. Vi kommer simpelthen ikke uden om det, hvis vi skal innovere, lave forretninger og udfordre rammerne for, hvad det digitale skal i fremtiden."


- Carolina Benjaminsen, CEO, DigitalLead

For mere information

LinkedIn logo Carolina Benjaminsen

Carolina Benjaminsen

CEO
+45 53 38 01 22
Cb|digitallead.dk