DigitalLead åbner kontor i Næstved: En region med kæmpe potentiale

I samarbejde med Næstved Erhverv og Næstved kommune slår DigitalLead nu dørene op til et helt nyt kontor i Næstved. Kontoret skal fungere som portal til virksomhederne i Region Sjælland, og sikre at de får adgang til den nyeste viden om digitalisering og teknologiudvikling.

1. december åbnede DigitalLead kontor i Næstved hos Næstved Erhverv. Åbningen af kontoret markerer, at DigitalLead nu er fysisk til stede i alle fem regioner. Dermed bliver adgangen til viden om digitalisering og teknologiudvikling endnu nemmere for virksomheder i Region Sjælland.

Derfor var der også inviteret til åbningsreception, hvor blandt andre borgmester Carsten Rasmussen, Rasmus Holst-Sørensen Erhvervsdirektør hos Næstved Erhverv og CEO hos DigitalLead, Henrik Aarestrup, satte ord på, hvad det nye kontor kommer til at betyde for virksomhederne i regionen.

Carsten Rasmussen udtrykte glæde for, at DigitalLead har valgt at lægge kontor i Næstveds Kommune, og han understreger, at han er sikker på, at kontoret i Næstved betyder, at virksomheder i hele regionen får lettere adgang til viden om digitalisering, der kan være med til at løfte forretningen.

”At Digitallead åbner kontor i Næstved betyder, at man får fokus på digitalisering, og det er alfa og omega for rigtig mange virksomheder i dag. Der er nemlig mange virksomheder, der har digitalisering på nethinden, men som måske ikke helt har fået omstillet sig. Med Digitallead kan de få et ekstra skub,” siger Carsten Rasmussen.

Lokal tilgængelighed til et stort antal virksomheder

Ifølge Henrik Aarestrup rummer Region Sjælland et enormt potentiale. Der er nemlig mange virksomheder, hvor digitale elementer er en del af deres forretning. Desuden ligger der også mange virksomheder, hvor digitalisering kan give rigtig god mening i forhold til at øge produktionen og dermed også styrke forretningen:

”Der er 3000 digitale virksomheder her i regionen, et hav af produktionsvirksomheder og 500 digitale iværksættere, som vi kan hjælpe med sparring,” sagde CEO hos DigitalLead, Henrik Aarestrup, og opfordrede både lokale og regionale virksomheder til at tage kontakt, hvis man vil vide mere om, hvordan DigitalLead kan hjælpe ens virksomhed med den nyeste viden om alt fra kunstig intelligens og cybersikkerhed til teknologiudvikling og digitalisering.

”Det er vores fornemmeste opgave at sørge for, at den nyeste viden inden digitalisering og teknologiudvikling kommer ud til dansk erhvervsliv. Den opgave glæder vi os til at løfte,” sagde Henrik Aarestrup.

Hos Næstved Erhverv ser man frem til det tætte samarbejde med DigitalLead. Ifølge Rasmus Holst-Sørensen er der en stor styrke i, at DigitalLead rykker ind med kontorplads hos Næstved Erhverv.

”Det er erhvervsfremmesystemet når det fungerer bedst. Det er lokal tilgængelighed og værdiskabende indhold,” sagde Rasmus Holst-Sørensen og tilføjede, at han ser meget frem til samarbejdet med DigitalLead, fordi den lette tilgængelighed betyder, at DigitalLeads tilbud hurtigt kan komme ud og gøre en forskel for virksomhederne i regionen.

”Der sker bare noget når man bor sammen. Vi får en helt anden indsigt i, hvad DigitalLead kan, og jeg tror vi meget hurtigt kan nå ud til virksomhederne i fællesskab.”


Digitaliseringen skal have flyvehøjde


Selvom kun lige er åbnet, er der allerede planlagt det første arrangement, som skal gøre virksomheder klogere på nogle af de nye digitale redskaber, som allerede nu kan få markant betydning for virksomhedernes forretning og medarbejdernes arbejdsområder.

14. december er der på Næstved bibliotek en workshop med fokus på ChatGPT. Til arrangementet vil deltagerne få konkrete eksempler på, hvor man kan lette sit arbejde med den kunstige intelligens, og hvad fremtiden kan bringe for teknologien.

Udover arrangementer med fokus på ny teknologi, skal DigitalLead være med til at sammensætte samarbejder imellem virksomheder og mellem virksomheder og vidensinstitutioner i regionen.

”Vi glæder os til at sætte de rette parter sammen, så digitaliseringen kan få flyvehøjde, og vi glæder os til fællesskab at få lavet nogle fede events, som kan styrke digitalisering i både Næstved og resten af regionen,” sagde Henrik Aarestrup

”At Digitallead åbner kontor i Næstved betyder, at man får fokus på digitalisering, og det er alfa og omega for rigtig mange virksomheder i dag."

- Carsten Rasmussen, Næstved Borgmester

For mere information

LinkedIn logo Niels Milling

Niels Milling

Senior Innovation Manager
+45 93 98 46 46
nm|digitallead.dk