DigitalLead er taget til verdens største smart city messe: Innovation skal forbedre byer og klima

DigitalLead er taget til Barcelona for at deltage i verdens største messe for smart city-løsninger. Med på turen er en række virksomheder og kommuner, der alle arbejder med innovative løsninger, som kan bruges i fremtidens byer. Målet med turen er at opbygge netværk på tværs af lande og tilegne sig den nyeste viden om, hvordan man bedst bygger fremtidens byer.

Repræsentanter fra over 800 byer og over 1000 virksomheder er i disse dage taget til Smart City Expo World Congress i Barcelona for både at dele og få ny viden om projekter og innovative løsninger, der kan gøre verdens byer smartere og mere bæredygtige. I alt er der over 24.000 besøgende fra mere end 140 lande til stede, og derfor er messen den største af sin slags i verden og et oplagt sted at lære om fremtidens byer, samtidig med, at man får udvidet sit netværk.

For der er behov for, at fremtidens byer bliver bygget smartere end de gør i dag.

Verdens befolkning forventes nemlig at vokse til ti milliarder mennesker i 2050, og 70 procent af dem forventes til den tid at bo i byerne. Derfor er der behov for at gentænke, hvordan vi bygger fremtidens byer og infrastrukturen i dem, så de belaster klimaet mindst muligt, samtidig med, at de forbedrer livet for de mennesker, der bor og arbejder i byerne.

Det er netop, hvad Smart city begrebet dækker over. Smart cities er byer, hvor der er brugt en bred vifte af teknologiske og innovative løsninger, der sigter mod at forbedre livet i byerne og gøre en forskel for klimaet i et globalt perspektiv.

Innovation, netværk og samarbejde

DigitalLead er sammen med BLOXHUB og We Build Denmark taget afsted som værter for en delegation af danske virksomheder og kommuner. Formålet er at tilegne sig ny viden og netværk, samt styrke internationale samarbejder inden for fremtidens smart city løsninger. Så vi i Danmark kan fortsætte med at gøre en forskel for fremtidens byer i både Danmark og i udlandet.

Claus Oustrup er en af dem, der er taget med DigitalLead til Smart City Expo. Han er CEO i Felicity Smart Infrastructure, som blandt andet specialiserer sig i at lave intelligent gadebelysning, der kan justeres alt efter, hvor meget trafik der er. Det betyder, at man optimerer energiforbruget i forbindelse med gadebelysning uden at gå på kompromis med trafiksikkerheden.

Ifølge Claus Oustrup er der i udlandet stor bevidsthed om, at Danmark og Norden er særligt innovative, når det kommer til fremtidens byløsninger.

"Skandinaviens profil giver en kæmpe goodwill, som man kan basere sig på som enkeltfirma. Men når man står sammen som delegation, trækker det opmærksomhed fra hele verden. Den særlige energi giver virkelig pote, og vi er kommet hjem med otte byer, som vi har lavet aftaler med," siger Claus Oustrup.

Knud Erik Petersen, er CEO og stifter af rengøringsvirksomheden Lomwas og IoT Cleaning, som specialiserer sig i intelligent rengøringsplanlægning. Han er enig i, at der er en styrke i at være afsted som en del af DigitalLeads delegation.

"Sammen med DigitalLead og We Build Denmark står man utroligt stærkt som et enkelt selskab. Hele setuppet omkring hele delegationen og at stande bliver hentet hen til os, gør, at vi på den måde bliver løftet længere op kollektivt," siger Knud Erik Petersen.

For Allan Kjeldbjerg, der er CEO og partner i Plenom Busylight, har turen til Barcelona været en god mulighed for at lære mere om, hvordan fremtidens teknologier kan ændre måden, vi bygger byer på rundt om i verden. Plenom Busylight laver intelligente kontorløsninger, der kan styrke effektiviteten via små lamper, der markerer, hvilke medarbejdere der er optaget af arbejde, og hvilke der er tilgængelige. En teknologi, der også kan overføres til løsninger i byer.

"Årets tur til Smart City Expo var velorganiseret med en god balance af faglighed og netværk. Og det kan bestemt anbefales for alle, der ønsker en bred forståelse for smart city-trends og teknologier. Mange tak til arrangørerne fra DigitalLead, WeBuildDenmark og BloxHub."

"Sammen med DigitalLead og We Build Denmark står man utroligt stærkt som et enkelt selskab. Hele setuppet omkring hele delegationen og at stande bliver hentet hen til os, gør, at vi på den måde bliver løftet længere op kollektivt,"  

- Knud Erik Petersen.

For mere information

LinkedIn logo Max Kelly Thygesen

Max Kelly Thygesen

Innovation Manager
+45 21 18 00 63
mk|digitallead.dk
LinkedIn logo Sidsel Skovborg

Sidsel Skovborg

Senior Innovation Manager
+45 30 76 71 13
sis|digitallead.dk