DigitalLead har fået ny bestyrelse

Stærke kræfter fra både erhvervslivet og vidensinstitutionerne er med til at forme DigitalLeads nye bestyrelse.

DigitalLead har fået ny bestyrelse. Det står klart, efter at DigitalLeads årlige generalforsamling i denne uge blev afholdt.

DigitalLead byder fire nye medlemmer velkommen i bestyrelsen, der kommer fra henholdsvis erhvervslivet og forskellige vidensinstitutioner. Samtidig tager vi også afsked med fire medlemmer, der træder ud af bestyrelsen.

Henrik Brill Jensen fra Napatech, Jan Madsen fra Danmarks Tekniske Universitet, Søren Søndergaard fra 2operate og Thomas Bak fra Aalborg Universitet er blevet valgt ind, mens Karsten Dehler fra Stibo, Anders Goul fra Kamstrup, Jens Christian Godskesen fra IT-Universitetet og Kaj Grønbæk fra Aarhus Universitet forlader bestyrelsen.

Ligeledes har DigitalLead også fået et nyt formandskab. Jane Rygaard, der er Head of Corporate Partnerships hos Nokia, er genvalgt som forperson i bestyrelsen, mens Jakob Grue Simonsen, der er institutleder på Datalogisk Institut på Københavns Universitet, blev valgt som ny næstforperson efter Jens Christian Godskesen, der træder ud af bestyrelsen.

”Det ultimative sted for vidensoverførsel”

Forperson Jane Rygaard fortæller, at hun ser frem til at fortsætte arbejdet med at styrke Danmarks digitale klynge sammen med den nye bestyrelse. De skal være med til at sætte retningen for klyngernes rolle i Danmark fremadrettet.

"Vi skal sikre os, at vi i Danmark bruger de kræfter og den viden, vi har, så vi også sikrer, at vi er konkurrencedygtige i fremtiden," fortæller Jane Rygaard og tilføjer:

"Her spiller klyngerne en væsentlig rolle, fordi de er det ultimative sted for vidensoverførsel. Klyngerne faciliterer neutrale samarbejder imellem virksomheder og mellem virksomheder og vidensinstitutioner, og gør det på en måde, som hverken virksomheder eller det offentlige kan, fordi de skaber samarbejdet som en neutral aktør.”

Stærke kræfter fra både erhvervsliv og vidensinstitutioner

Jakob Grue Simonsen fortæller, at han ser frem til arbejdet som næstforperson. Her vil han blandt andet bringe sine erfaringer som forsker og som institutleder ved Datalogisk Institut på Københavns Universitet i spil.

”Jeg glæder mig til at repræsentere vidensinstitutionerne i bestyrelsen hos DigitalLead, og jeg ser også frem til at fortsætte det gode arbejde, som Jens Christian Godskesen har lavet sammen med Jane Rygaard. Jeg vil sammen med Jane Rygaard arbejde videre på, at DigitalLeads næste mange år kan blive mindst lige så produktive, som de foregående, hvis ikke mere,” siger Jakob Grue Simonsen og fortsætter:

”DigitalLead står i en helt særlig position som den digitale klynge, og det skal den fortsætte med at gøre. Digitale teknologier er fuldstændig viklet ind i alt, og Danmark står overfor en række enestående muligheder, som man ikke ser mange andre steder, fordi vi har en utroligt veludviklet digital offentlig sektor, fordi danskerne er digitalt kompetente, og fordi vi har en industri, der er rigtig dygtige til digitale teknologier,” siger Jakob Grue Simonsen.

Søren Søndergaard er også nyt medlem i bestyrelsen. Han er CEO hos 2operate, der er specialiseret i at udvikle software, tjenester og rådgivning til blandt andet tele- og energisektoren. Han vil også bruge sine erfaringer i bestyrelsen.

”DigitalLead skal bidrage til, at vi får mest muligt ud af vores evner og de muligheder, vi står overfor i Danmark. Jeg ser frem til at bruge mit netværk og være en repræsentant for det private erhvervsliv i DigitalLead. Jeg vil bidrage med min erfaring fra den praktiske verden, hvor man udvikler nye løsninger,” forklarer Søren Søndergaard.

Ser frem til arbejdet

Fælles for Søren Søndergaard, Jakob Grue Simonsen, Jane Rygaard og resten af bestyrelsen er, at de ser frem til arbejdet med at styrke det digitale Danmark.

"Jeg glæder mig enormt meget til at komme i gang; det er nu, vi skal sætte kursen for det digitale fundament i Danmark. Vi skal finde ud af, hvordan vi som land kan få mest muligt ud af den digitale sektor. Vi skal blandt andet løfte danske SMV'er, fordi de udgør et vigtigt fundament for Danmark," lyder det fra Jane Rygaard.

DigitalLeads Bestyrelse:

 • Jane Rygaard, Head of Corporate Partnerships, Nokia
 • Jakob Grue Simonsen, Institutleder, Datalogi, Københavns Universitet
 • Christian Binggeli-Winter, Vice President
 • Claus Falk, CEO, DanPhone,
 • Finn Yding Sørensen, VP, Head of EDS.
 • Henrik Brill Jensen, COO, Napatech
 • Jan Madsen, Institutdirektør, DTU Compute
 • Jørgen Andersen, Head of Innovation, Bagger-Sørensen & Co A/S,
 • Kasper Hallenborg, Institutleder, Syddansk Universitet,
 • Morten Lindblad, CEO, Nordic Data Group,
 • Niels Husted Kjær, CEO, Alexandra Instituttet
 • Søren Søndergaard, CEO 2operate.
 • Thomas Bak, Dekan, Det Tekniske Fakultet for IT og Design (AAU)
 • Tim D. Hansen, Managing Partner & Co Founder, Droids Agency