DigitalLead havde virksomheder med til verdens største IKT messe: ”Det var supergodt for os”

DigitalLead havde arrangeret delegationstur til Mobile World Congress Barcelona 2024. Messen er den største af sin slags, og tilbyder en unik mulighed for at lade sig inspirere af den nyeste teknologi, og møde potentielle samarbejdspartnere, der kan løfte ens forretning.

Mobile World Congress Barcelona 2024 er en af de vigtigste begivenheder inden for IKT-branchen. Konferencen afholdes årligt og samler branchens førende virksomheder, eksperter og tænketanke. Her præsenteres de seneste tendenser, teknologier og nyskabelser inden for informations- og kommunikationsteknologi og relaterede områder. Derfor tilbyder konferencen gode muligheder for at blive inspireret med de nyeste teknologier og for at opbygge netværk og samarbejde på tværs at landegrænser.

Det var også blandt grundende til at DigitalLead var taget afsted med en delegation bestående af virksomheder, folketingspolitikerne Alexander Ryle fra Liberal Alliance og Kris Skriver fra Socialdemokratiet, samt repræsentanter fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Turen var arrangeret i samarbejde med Udenrigsministeriet.

Kunstig intelligens var ikke overraskende det helt store samtaleemne, og stort set alle virksomheder og aktører, der havde stande på konferencen, havde et stort fokus på at vise, hvad de kan bruge kunstig intelligens til. Teknologien er i sig selv ikke længere den store nyhed, men det er de muligheder og potentialer som teknologien tilbyder inden for områder som blandt andet klima, energireducering og nye forretningsformer til gengæld. Derfor var der generelt et stort fokus på, hvad kunstig intelligens konkret kan anvendes til.

DigitalLead havde arrangeret en række besøg hos henholdsvis Nokia, Microsoft, IBM, Ericsson og Telenor. De fremviste deres bud på, hvordan fremtiden ser ud inden for blandt andet netværksteknologi, og særligt hvordan kunstig intelligens kan bruges i forbindelse med kommunikationsteknologi. Delegationsdeltagerne havde derefter mulighed for at stille spørgsmål og fortælle om de digitale produkter de selv arbejder med. Desuden var der også et besøg hos DI Digital, hvor otte danske virksomheder havde stand.

”Gav os viden som vi har handlet på”
De danske virksomheder Aguardio og Danphone var blandt deltagerne på DigitalLeads delegationstur, og ifølge dem var Mobile World Congress Barcelona 2024, en virkelig god mulighed for at få ny viden og møde fremtidige samarbejdspartnere.

Aguardio specialiserer sig i IoT-devices til badeværelset. Deres løsninger er med til at digitalisere badeværelset, så man i sidste ende reducerer vand og energiforbrug, og kan blandt andet identificere løbende toiletter og hjælpe folk til ikke at bruge unødvendigt meget vand.

”Det var rigtig godt at være afsted med DigitalLead, det var godt arrangeret og rundturen til de forskellige stande var rigtig gode. Vi var blandt andet hos Telenor, der gav os noget viden, som vi har handlet på. Det var supergodt for os,” fortæller Thomas Munch-Laursen, der er stifter og CCO hos Aguardio.

”Der var også nogle Open innovation challenges, altså virksomheder der havde udbudt problemstillinger, som man kunne komme med løsninger på. Det deltog vi i og det betød, at vi mødtes med en stor potentiel samarbejdspartner.” tilføjer Thomas Munch-Laursen.

For Claus Falk, der er CEO hos Danphone, har delegationsturen været en god mulighed for at finde nye samarbejdspartnere samt blive inspireret af de nyeste teknologi inden for telekommunikation. Danphone specialiserer sig blandt andet i at udvikle avanceret kommunikationsudstyr til maritimt brug.

”Turen har været en øjenåbner, særligt hvordan man bruger kunstig intelligens i alt fra robotter til selvtænkende enheder, netværksovervågning og netværksoptimering."

Claus Falk fortæller derudover, at han også har brugt turen på at skabe gode forbindelser.

”Jeg tror vi har fundet en ny leverandør, det var godt, for det var også en af grundende til, at vi skulle herned.”

Er du interesseret i DigitalLeads fremtidige internationaliseringsaktiviteter, kan du altid kontakte vores internationaliseringsrådgiver Ajmir Safi på ajs@digitallead.dk

”Det var rigtig godt at være afsted med DigitalLead, det var godt arrangeret og rundturen til de forskellige stande var rigtig gode. Vi var blandt andet hos Telenor, der gav os noget viden, som vi har handlet på. Det var supergodt for os,” 

- Thomas Munch-Laursen, CCO Aguardio.

For mere information

LinkedIn logo Ajmir Safi

Ajmir Safi

International Advisor
+45 21 65 36 61
ajs|digitallead.dk
LinkedIn logo Randi Villebro Jørgensen

Randi Villebro Jørgensen

Senior Innovation Manager
+ 45 22 35 16 16
rvj|digitallead.dk