DigitalLead og Udenrigsministeriet har indgået samarbejde og partnerskab

DigitalLead og Udenrigsministeriet indgik i 2022 et partnerskab for aktivt at styrke internationaliseringsindsatsen blandt danske virksomheder- og videninstitutioner. Som en del af samarbejdet har Udenrigsministerier udstationeret internationaliseringsrådgiver Ajmir Safi i DigitalLead.

I Danmark står den digitale industri på et springbræt, der kan gøre danske løsninger internationale. Derfor har DigitalLead og Udenrigsministeriet indgået et samarbejde, der skal optimere de internationale muligheder for de digitale aktører i Danmark.


Det har altid været en forudsætning hos DigitalLead at koble danske løsninger til internationale dilemmaer. Derfor fokuserer vi på at bygge broer mellem danske virksomheder og internationale markeder, videninstitutioner, økosystemer og mange flere.

I forlængelse af dette står samarbejdet med Udenrigsministeriet. Samarbejdet understøtter DigitalLeads muligheder for at fremme de danske aktører i internationale sammenhæng. Netop dette vil internationaliseringsrådgiver Ajmir Safi fokusere på. Særligt gennem samarbejde med The Trade Council og Innovation Centre Denmark.

The Trade Council og Innovation Centre Denmark

The Trade Council fokuserer på at fremme danske virksomheders internationale eksportmuligheder og investeringsfremme i internationale aktiver. De opererer i over 60 forskellige lande med kendskab til samtlige markeder og aktiviteter deri.

DigitalLeads internationale arbejde styrkes af The Trade Council, som både hjælper med etablerering på nye markeder, faciliterer alliancedannelser og samler relevante aktører. Yderligere skaber vi sammen relevante markedsbesøg, hvori vores medlemmer kan komme helt tæt på markeder, få kontakt til relevante økosystemer og tage de første skridt mod det internationale.

Læs mere om TC’s arbejde, muligheder og cases her.

Innovation Center Denmark er et samarbejde mellem Udenrigsministeriet og Uddannelse- og Forskningsministeriet for at støtte innovationen blandt danske virksomheder og videninstitutioner. I den forbindelse har ICDK et fodfæste i nogle af de mest innovative økosystemer kloden over, heriblandt Bangalore, Boston, München, Seoul, Shanghai, Silicon Valley og Tel Aviv.

Hermed bidrages der til DigitalLeads videnindtag, udvikling og innovationsfremme. Det er i samarbejdet muligt at have en finger på pulsen i nogle af de mest gunstige innovationsmiljøer, koble vores medlemmer til relevante økosystemer og skabe en forståelse for kommende trends. 


Yderligere etablerer vi studieture for relevante medlemmer, hvor der skabes tæt kontakt til innovationsmiljøer, samt specifikke løsninger, der for at fremme mulighederne iblandt danske virksomheder og videns institutioner.


For yderligere information om ICDK’s aktiviteter læs mere her.

Er du interesseret i DigitalLeads internationaliseringsaktiviteter, eller nysgerrig på mulighederne?
Så læs mere her, eller kontakt internationaliseringsrådgiver Ajmir Safi på ajs@digitallead.dk og +45 2165 3661

For mere information

LinkedIn logo Ajmir Safi

Ajmir Safi

International Advisor
+45 21 65 36 61
ajs|digitallead.dk