DigitalLead var taget med partnerskabet, Beyond Beta, til TechBBQ for at møde start-ups og hjælpe dem godt på vej

Der var innovation og ny teknologi på programmet, da TechBBQ 2023 løb af stablen i København. Her kunne start-ups møde potentielle investorer, få adgang til viden, gode ideer og udvide deres netværk. DigitalLead var sammen med partnerskabet Beyond Beta taget ud for at møde mange af de nye start-ups og iværksættere for at støtte dem på deres rejse fra ny virksomhed til succesfuld forretning. Her kan du møde nogle af de start-ups, der tidligere har haft gavn af Beyond Beta-programmet.

Over 6000 mennesker var i forrige uge samlet til Danmarks største messe for teknologi og innovation. Temperaturen var høj, og hele Lokomotivværkstedet summede af liv og energi. Her havde start-ups, klyngeorganisationer, investorer og andre aktører i dansk erhvervsliv taget opstilling til det årlige TechBBQ-arrangement. Overalt var der opstillet scener og boder, hvor man kunne høre om de enkelte virksomheder eller høre forskellige debatter, der alle kunne være relevante for folk, der arbejder med innovation og teknologi. DigitalLead var til stede i kraft af partnerskabet Beyond Beta, der har til hensigt at understøtte økosystemet for start-ups og hjælpe nye virksomheder med alt fra netværk til sparring og vidensdeling.

Målet er, at de virksomheder, der deltager i Beyond Beta-programmet, skal møde færrest mulige barrierer på rejsen mod at blive en succesfuld virksomhed.

Flere af de virksomheder, der tidligere har været en del af Beyond Beta-programmet, var ligeledes taget til TechBBQ. Vi mødte tre virksomheder, som alle har haft gavn af Beyond Beta-programmet, til en snak om, hvordan det gik, og hvad de har fået ud af programmet.

Beyond Beta har givet værdifuld læring til en række start-ups

En af dem, der var taget til TechBBQ og som har er en del af Beyond Beta sammen med DigitalLead, er Jeppe Bram Frostholm, som har startet virksomheden HeepLink.

HeepLink er en rekrutterings- og managementplatform for freelancere til filmproduktioner og events. Jeppe Bram Frostholm har selv en fortid i filmbranchen, hvor han var rekvisitør. Desuden har han også været formand for Fagforeningen for Filmarbejdere i Danmark.

Det var igennem sit arbejde i filmindustrien, at han så, at rekrutteringen af freelancere og styringen af deres arbejdsopgaver kunne gøres meget smartere. Derfor solgte han sin lejlighed for at bootstrappe den første del af finanseringen til udvikling af HeepLink, som netop skal løse mange af de rekrutteringsudfordringer, som film- og eventbranchen står over for.

HeepLink (1)

Jeppe Bram Frostholm, stifter af HeepLink.

I dag er der over 240 freelancere på venteliste til HeepLink, og endnu flere har vist interesse for den platform, HeepLink tilbyder. For Jeppe Bram Frostholm har det været en stor hjælp at være en del af Beyond Beta. Som iværksætter kan det være svært i begyndelsen, fordi man ikke nødvendigvis har det helt rette netværk.

”Jeg har i Beyond Beta haft en fantastisk mentor, Tobias Dela Astrup fra DigitalLead, som har givet mig adgang til netværk og sparring. Selvom jeg ikke nåede alle kurserne, så var de kurser, jeg var på, enormt lærerige,” siger Jeppe Bram Frostholm. Desuden har Jeppe Bram Frostholm og HeepLink modtaget en feasibility voucher på 100.000 kr. ”Det er en fantastisk hjælp til det analysearbejde, der skal laves omkring brugeroplevelsen,” siger Jeppe Bram Frostholm.

Positiv psykologi og 2030-mål

HeepLink er ikke den eneste virksomhed på TechBBQ, der har haft gavn af et forløb hos Beyond Beta.

En anden af de virksomheder, der også har været en del af Beyond Beta i deres opstartsperiode, er 2030 Builders.

Mia Negru er medstifter af 2030 Builders, der hjælper virksomheder med bæredygtighed og grøn omstilling, så de kan leve op til klimamålene for 2030.

”Vi satser på positiv psykologi og empowerment af medarbejdere. Hvis man skal lykkes med den grønne omstilling, og hvis en virksomhed skal tage bæredygtighed seriøst, så kræver det, at alle medarbejdere er med ombord,” siger Mia Negru.

MIA 2

Mia Negru, medstifter af 2020 Builders.

Mia Negru peger også på Beyond Beta-projektet som en vigtig ressource, der har hjulpet 2030 Builders med at blive endnu skarpere på, hvad de er gode til, og hvad der skal være deres primære fokus.

”Beyond Beta var rigtig godt, fordi det var en meget direkte hjælp til det vi havde behov for. Det var en afgørende hjælp til at forstå vores virksomheds position. Hvilken type platform er vi? Er vi en læringsplatform? Eller et change management tool eller engagement platform? Der var mange spørgsmål i starten om, hvor vi skulle positionere os. Også i forhold til vores forretningsmodel. Mange anså os som en konsulentvirksomhed, når vi i virkeligheden var en techvirksomhed, der tilbød nye værktøjer,” siger hun og tilføjer, at der som en del af Beyond Beta-programmet var flere workshops, hvor eksperter inden for forskellige felter kunne tilbyde deres hjælp.

Augmented reality til maskiner og industri
Frederik Jensen er direktør og medstifter af virksomheden AR-Simply, der står bag en app til telefoner og tablets. Appen kan ved hjælp af augmented reality visualisere, hvordan man skal servicere, vedligeholde, adskille, og samle maskineri i industrien. Teknologien fungerer ved, at man holder telefonens eller tabletens kamera op foran det maskineri, man skal efterse. Derefter viser appen i realtid instruktioner til, hvordan man skal gribe sin opgave an.

Sammen med sin ene medstifter, Tobias Harpøth Adamsen, fik de ideen til AR-Simply, da de i forbindelse med deres speciale fra Aalborg Universitet samarbejdede med en virksomhed om, hvad man kan bruge augmented reality til.

”Vi prøvede at udforske grænserne for, hvad man kan bruge augmented reality til. Vi brugte meget tid på at undersøge, hvad der eksisterede på markedet og inden for forskningen. Vi fandt ud af, at der ikke var nogen produkter på markedet, som beskæftiger sig med det, vi gør. Det undrede os, fordi forskningen viste, at der var rigtig gode resultater ved at bruge augmented reality til at understøtte den udvikling med digitalisering, som er i gang,” siger Frederik Jensen og tilføjer, at AR-Simply kom med i Beyond Beta omtrent samtidig med, at de besluttede sig for at satse fuld tid på AR-Simply.

AR 2

Frederik Jensen og Tobias Harpøth Adamsen, medstiftere af AR-Simply.

”Der var meget, der skulle bygges op fra bunden, og vi skulle have fokus på skalerbarhed og stabilitet. Vi søgte ind til DigitalLead, fordi det er kendt for stabilitet og cybersikkerhed, og fordi vi kan få sparring og rådgivning, så vi kan få et produkt, der lever op til vores interne krav, men også de specificerede krav og sikkerhedsprotokoller, der er,” siger han.

Beyond Beta er lige nu ved at optage start-ups til det næste hold af virksomheder, som gerne vil have hjælp til at komme godt i gang. Står du og mangler hjælp til at komme videre med dit start-up, så kan Beyond Beta være for dig. Der er opstart i januar 2024.

”Jeg har i Beyond Beta haft en fantastisk mentor, Tobias Dela Astrup fra DigitalLead, som har givet mig adgang til netværk og sparring. Selvom jeg ikke nåede alle kurserne, så var de kurser, jeg var på, enormt lærerige,” 

- Jeppe Bram Frostholm, HeepLink

For mere information

LinkedIn logo Niels Milling

Niels Milling

Senior Innovation Manager
+45 93 98 46 46
nm|digitallead.dk