Iværksætterprogram har hjulpet over 40 nye virksomheder med at vokse: Nu er der igen åbnet for tilmeldinger

DigitalLead gør endnu engang klar til at tage danske start-ups under sine vinger som en del af Beyond Beta programmet. Programmet er til for nye virksomheder og iværksættere i hele landet og skal hjælpe virksomhederne med at vokse yderligere.

For tredje gang, slår DigitalLead dørene op til sit iværksætterprogram. Programmet er til for at hjælpe nye virksomheder, der befinder sig i en fase, hvor det næste skridt er at skalere forretningen op, øge omsætningen og vinde nye markedsandele.

Nye virksomheder står nemlig ofte med flere forskellige udfordringer, som kan stå i vejen for fremtidige muligheder. Derfor, hjælper DigitalLead der, hvor erfaringerne siger, at der er mest behov for det. Det kan være med adgang til viden, netværk, forretningsudvikling og hjælp til at få investeringer. Programmet byder på skræddersyede løsninger, der skal være med til at få virksomheden til næste fase.

Det er også derfor, at forløbet hos DigitalLead kaldes et acceleratorforløb. Det skal sætte turbo på virksomhedens udvikling, fordi erfaringer viser, at de tre første år af virksomhedens levetid er enormt vigtigt for den fremtidige udvikling. Programmet er henvendt til nye virksomheder, der har bevist sin levedygtighed, og nu skal fokusere på vækst.

Programmet er en del af det EU-finansierede Beyond Beta projekt, hvor flere samarbejdspartnere, der blandt andet består af erhvervshuse fra hele landet, TechBBQ, Accelerace og en række klyngeorganisationer, er gået sammen om at skabe et godt økosystem for startupvirksomheder og iværksættere.

Programmet bygger på erfaringer fra over et tusinde forskellige startupvirksomheder. Det giver et specialiseret vidensgrundlag om, hvad nyopstartede virksomheder kan have behov for, og hvor deres udfordringer ligger.

Hos DigitalLead har vi fokus på de iværksættere og nyopstartede virksomheder, der arbejder med digital innovation.

Over 40 nyopstartede virksomheder var med på sidste hold


Siden DigitalLead for første gang slog dørene op for tilmeldinger til iværksætterprogrammet, har 43 virksomheder og iværksættere været igennem programmet. Det seneste hold, der begyndte i 2022 og slutter ved udgangen af 2023, består af virksomheder, der dækker vidt forskellige forretningsområder. De har dog alle det tilfælles, at de har fokus på innovative digitale produkter og services.

"Vi kan i DigitalLead se, at det danske digitale iværksættermiljø rummer et stort erhvervspotentiale. Med vores kommende acceleratorprogram vil vi være i stand til at give de virksomheder, som kommer med i forløbet, den bedst mulige platform for at udvikle deres virksomhed, ikke bare nationalt, men også internationalt," siger Niels Milling, der er senior innovation manager hos DigitalLead.

Bag Beyond Beta står industrieksperter, tidligere iværksættere, der har haft succes med egne virksomheder, og erfarne forretningsudviklere klar til at hjælpe.

Det gør de fordi, at det ofte kræver træning at blive en succesfuld leder i en start-up. Forløbet byder blandt andet på flere konkrete værktøjer, og træning i, hvordan man finder sig til rette i rollen som leder.

Netværk, det perfekte pitch, voucher og erfaren bestyrelse

Noget af det, der er særligt vigtigt for iværksættere, er et godt netværk. Men mange nyopstartede virksomheder har ikke nødvendigvis adgang til det rigtige netværk fra begyndelsen. Det kan være en hindring for virksomhedens fremtidige potentiale.

Derfor er der hos DigitalLead sat fokus på at give virksomheder adgang til et stort netværk af potentielle kunder og samarbejdspartnere. På den måde kan en virksomhed via Beyond Beta og DigitalLead skyde genvej og tidligt få nogle konkurrencemæssige fordele.

Selvom adgang til netværk er en rigtig god start for en ny virksomhed, kan det ikke nødvendigvis stå alene.

For mange nyopstartede virksomheder er investeringer noget af det allervigtigste. Det giver virksomheden sikkerhed og mulighed for at vokse. Derfor inviterer DigitalLead til workshops, hvor man kan lære, hvordan man giver det helt rigtige salgspitch. Et godt salgspitch handler om at skabe en god fortælling, som vækker potentielle investorers interesse.

Netværk og et godt salgspitch er ikke det eneste Beyond Beta programmet kan hjælpe iværksættere med. Programmet kan også hjælpe med at finde en erfaren bestyrelse, der har viden om inden for virksomhedens forretningsområde.

Desuden kan ens virksomhed også få en såkaldt feasibility voucher, der er et kontant beløb på op til 75.000 kr. Voucheren kan blandt andet bruges til at teste virksomhedens formodninger om markedet.

Desuden kan DigitalLead også hjælpe med områder inden for forretningsudvikling, såsom prissætning og markedsadgang.

DigitalLead og Beyond Beta har netop åbnet for nye ansøgere til det næste hold af virksomheder, der begynder i januar 2024. For at deltage skal din virksomhed have foretaget sit første salg og have CVR-nummer, der ikke er ældre end tre år.

Du kan læse mere om projektet, og hvad det kan tilbyde netop din virksomhed her.

"Vi kan i DigitalLead se, at det danske digitale iværksættermiljø rummer et stort erhvervspotentiale."

- Niels Milling

For mere information

LinkedIn logo Niels Milling

Niels Milling

Senior Innovation Manager
+45 93 98 46 46
nm|digitallead.dk