På Digital Tech Summit møder viden fra den akademiske verden danske virksomheder: DigitalLead var taget med for at spotte nye trends, og for at møde nye virksomheder til vores kommende start-up program.

Digital Tech Summit er den årlige messe, hvor det akademiske miljø og danske virksomheder møder hinanden. Her bliver der sat fokus på, hvad der rører på sig inden for de nyeste teknologiske trends. Messen er flot arrangeret af danske universiteter og byder på alt fra forskere, start-ups og etablerede virksomheder, som fremviser deres innovative produkter. DigitalLead var med for at connecte med digitale start-ups, og for at opleve den nyeste innovative forskning fra universiteterne.

Digital Tech Summit er nordens største akademisk baserede teknologimesse, hvor den nyeste forskning møder innovative virksomheder og digitale startups

Derfor er Digital Tech Summit også stedet at være, hvis man vil vide, hvad der foregår på de danske universiteter inden for ny teknologi og innovation. Derfor var DigitalLead taget 8. og 9. november taget i Øksnehallen, hvor dette års Digital Tech Summit blev afholdt, for at blive klogere på, hvad der rører sig i det akademiske miljø, og hvordan den nyeste teknologi og innovation fra universiteterne kan komme ud og gøre en forskel for danske virksomheder.

En blanding af stande og oplæg

Digital Tech Summit byder på en blanding af traditionel messe, hvor en række start-ups og større virksomheder har stande, hvor de kan pitche deres ideer og fremvise den teknologi og produkter de arbejder med, til klassiske oplæg, hvor alt fra professorer til iværksættere holder oplæg, om forskellige emner inden for digital teknologi.

Messeområdet tilbød en oplagt mulighed for at se efter start-ups til DigitalLeads iværksætter forløb Beyond Beta, som hjælper nyopstartede virksomheder med at ekspandere forretningen, blandt andet ved at opsætte et såkaldt advisory board, der består af erfarne erhvervsfolk, der er viden om de forretningsområder, som virksomheden beskæftiger sig med.

I år havde Digital Tech Summit fokus på, hvordan AI kan være den dominerende vækstmotor og understøtte teknologisk udvikling i Danmark og i verden generelt.

Her var det blandt andet oplæg om, hvorvidt det er muligt at verificere det indhold som sprogmodeller som f.eks. ChatGPT producerer. En af pointerne var, at som AI ser ud lige nu, er der ofte et fokus på hastighed fremfor grundighed, og at det kan være et problem, fordi det kan gå ud over muligheden for at verificere det indhold som den kunstige intelligens producerer. En anden pointe var, at man ikke kan stoppe udviklingen, men at vi bør blive bedre til at handle hurtigere i forhold til AI, blandt andet i forbindelse med de juridiske aspekter, hvor afklaring om f.eks. ophavsrettigheder er presserende.

For mere information

LinkedIn logo Andreas Møller Viskinde Greve

Andreas Møller Viskinde Greve

Innovation Manager
+45 91 37 00 57
ag|digitallead.dk