Password Crypt hjælper med sikre kodeord: Kæmpe datalæk understreger, hvor vigtigt det er

Enorme mængder personlige data, herunder logins, er blevet lækket fra populære platforme. Den danske virksomhed Password Crypt hjælper brugerne med sikre logins og kodeord.

Datalæk, hvor personlige data kan falde i de forkerte hænder, bliver stadig mere almindelige.

I forrige uge kom det frem at over 26 milliarder personlige oplysninger, eller 12 terabyte data i tekstform, fra sider som blandt andet LinkedIn, Twitter og Dropbox er blevet lækket. Forskere kalder lækket det største af sin slags nogensinde. Det skriver flere internationale medier herunder blandt andet NY Post og Daily Mail.

Selvom lækket hovedsagelig består af data fra tidligere datalæk, understreger det vigtigheden i at have styr på sine kodeord og logins, fordi den lækkede data kan misbruges, hvis det falder i de forkerte hænder.

Heldigvis er der hjælp at hente. Flere virksomheder specialiserer sig i at hjælpe enkelt personer, organisationer og virksomheder med at holde styr på deres kodeord.

En af de virksomheder, er den danske virksomhed Password Crypt, der specialiserer sig i at lave såkaldte passwords managers, som hjælper brugerne med at have forskellige og unikke kodeord til alle deres logins. Password Crypts tjenester er designet til at være brugervenlige og tilbyder en enkel oversigt over alle ens loginoplysninger og adgangskoder.

Virksomheden er stiftet af Benny Nissen, der med egne ord beskriver, at han synes der manglede et produkt, der hjælper med at beskytte brugernes kodeord og samtidig passer ind i et europæisk tankesæt.

”De fleste password managers er amerikanske, og oftest ligger deres tjenester i skyen. Vi har lavet en løsning, der ligger lokalt hos klienten, og som også tager højde for europæiske regler og love som for eksempel GDPR,” forklarer Benny Nissen.

Ifølge Benny Nissen illustrerer de store datalæk, hvorfor det er vigtigt at have styr på sine kodeord. Desværre oplever han ofte, at folk først reagerer når uheldet er ude.

”Ofte lærer vi først noget, når det gør ondt,” siger Benny Nissen og tilføjer, at virksomheder ofte overlader spørgsmålet omkring sikkerhed til den enkelte medarbejder.

”Problemet er bare at folk har svært ved at huske flere forskellige komplicerede kodeord, og folk bruger ofte de samme kodeord, som de også bruger privat. Det er en stor risiko. Derfor er en passwordmanager et tiltag, der højner en virksomheds sikkerhed meget mere end mange andre sikkerhedstiltag.” understreger Benny Nissen.

Skal være simpelt at bruge

For Benny Nissen er det helt essentielt, at Password Crypts løsning er så nem at bruge som overhovedet muligt.

”Vores løsning er relativt simpel. Det er en stor fordel, når den skal implementeres i en organisation,” siger Benny Nissen, der understreger, at den største udfordring, når virksomheder og organisationer skal tage nye sikkerhedsværktøjer i brug, er at sikre at medarbejderne får en god introduktion og indkøring.

”Vi hjælper organisationer med at onboarde sine medarbejdere. Vores oplevelse er, at når først folk har lært at bruge vores værktøjer, så vil de ikke undvære det igen.”

Password Crypt har været medlem af DigitalLead siden januar 2023.

”Ofte lærer vi først noget, når det gør ondt,”

- Benny Nissen

For mere information

LinkedIn logo Zaynab Al-Hussaini

Zaynab Al-Hussaini

Innovation Manager
+45 93 51 16 76
za|digitallead.dk