DigitalLead hjælper SeeSafe med at udvikle app, der skal gøre det nemmere for danske virksomheder at operere i udlandet

DigitalLead har hjulpet et projekt i gang, der skal gøre det markant lettere for danske virksomheder at arbejde med udenlandske teknikere. Appen er udviklet i et samarbejde mellem SeeSafe, NovaIT og Zealand Sjællands Erhvervsakademi, og sigter efter at give danske virksomheder store besparelser.

Virksomheden SeeSafe installerer og servicerer professionelle sikkerhedsløsninger, såsom videoovervågning, alarmsystemer og AI-dreven sikkerhedsanalyse både i Danmark og internationalt. Virksomheden er i kraftig vækst og har med hjælp og vejledning til finansiering fra DigitalLead udviklet en app, der skal gøre det markant nemmere for danske SMV’er at operere i udlandet.

Appen skal gøre det meget lettere for virksomheder at administrere og planlægge projekter og kommunikere med teknikere og installatører i udlandet, samt sikre dokumentation og kvalitetssikring.

Det var nemlig en af de udfordringer som SeeSafe stod overfor i forhold til den fortsatte internationale vækst. SeeSafe opererer i 13 forskellige lande, og virksomheden oplevede, at sprogbarrierer kunne være en væsentlig udfordring, når lokale teknikere skal installere SeeSafes sikkerhedsløsninger.

”Det kan være svært at arbejde med teknikere i udlandet, fordi de taler et andet sprog, men også fordi der kan være kulturforskelle, hvor der kan være et skarpt hierarki, hvor vores kommunikationen til teknikerne foregår gennem en chef, der så giver beskeden videre til medarbejderne,” fortæller Henrik Søeberg, der er COO hos SeeSafe.

Kan tilpasses den enkelte virksomhed

Derfor havde SeeSafe behov for en løsning, der kunne gøre det meget lettere at kommunikere direkte med de udenlandske teknikere. Løsningen skulle bygge bro mellem SeeSafe hovedkontor og de udenlandske teknikere, der arbejder for dem. 

”Vi havde brug for en skræddersyet løsning, der passede til os. Hvis vi skulle ud og købe licenser til eksisterende programmer i alle de lande, hvor vi opererer, vil det blive enormt dyrt,” siger Henrik Søeberg.

Derfor har SeeSafe, med hjælp fra DigitalLead udviklet en app og et web-backend, hvor man kan planlægge og administrere de enkelte projekter, indlægge arbejdssedler og vejledninger, samt kommunikere direkte med udenlandske teknikere. Kommunikationen bliver oversat til teknikernes lokale sprog ligesom teknikere kan stille spørgsmål, udfylde dokumentation og kvalitetssikringsdokumenter på eget sprog, der så bliver oversat til dansk. Appen sikrer dermed en gensidig forståelse og en mere effektiv kommunikation mellem danske virksomheder og deres internationale teknikere. Appen bliver tilgængelig for virksomheder i Appstore og på Google Play, derfor er den udviklet så den kan tilpasses den enkelte virksomheds udtryk, med logoer, farver og tekst.

Ifølge Henrik Søeberg har DigitalLead været en vigtig sparringspartner gennem hele projektet.

”Der har været god hjælp i hele processen. Der har været gode råd og vejledning, i hvordan man søger og opnår finansiering,” siger Henrik Søeberg.

Giver store besparelser

Appen er udviklet gennem finansiering fra Erhvervsstyrelsen i samarbejde med SeeSafe og deres IT-selskab SeeSafeIT med assistance fra Nova IT og Zealand, Sjællands Erhvervsakademi.

Siden begyndelsen af projektet haft for øje, at appen skal være nem at bruge og samtidig hjælpe danske virksomheder med at spare penge når de opererer i udlandet. Blandt andet fordi appen kan være med til at reducere rejseomkostninger og give tidsbesparelser i kommunikationen med udenlandske teknikere. SeeSafeIT har stået for udviklingsarbejdet og vil stå for tilpasninger af appen til andre interesserede virksomheder.

Appen kan også bruges af teknikerne til at dokumentere deres arbejde og til at hjælpe dem med at rette eventuelle fejl.

SeeSafe, SeeSafeIT Nova IT og Zealand Sjællands Erhvervsakademi, har arbejdet på projektet siden oktober 2023, hvor man både har udviklet og testet appen sammen med de teknikere SeeSafe bruger i udlandet, og Henrik Søeberg forventer, at appen er færdigtestet og bliver tilgængelig for danske virksomheder i løbet af april 2024.

Projektet er finansieret af Erhvervstyrelsen. 

”Der har været god hjælp i hele processen. Der har været gode råd og vejledning, i hvordan man søger og opnår finansiering,” 

- Henrik Søeberg.

For mere information

LinkedIn logo Niels Milling

Niels Milling

Senior Innovation Manager
+45 93 98 46 46
nm|digitallead.dk