Tech Celebration er DigitalLeads årskonference. Her præsenterer forskere og eksperter fra IT-branchen de nyeste teknologiske trends, og I får indblik i resultaterne fra nogle af de bedste innovationsprojekter som DigitalLead har været med til at støtte. Årskonferencen er mødestedet for alle, der ønsker at være på forkant med de nyeste digitale tendenser.
"I år retter vi opmærksomheden mod de muligheder, som AI's lynhurtige udvikling tilbyder. Vi samler viden og indsigter fra førende eksperter og praktikere, der vil demonstrere, hvordan teknologierne kan fremme innovation og produktivitet hos danske digitale virksomheder,” siger CEO i DigitalLead Henrik Aarestrup.
Arrangementet er en halvdagskonference, hvor du er inviteret til at opleve inspirerende præsentationer, høre om de nyeste innovationsprojekter inden for informations- og kommunikationsteknologi og netværke med potentielle partnere inden for det digitale økosystem.
Anders Høeg Nissen, vores moderator, vil lede os gennem dagens program med sikker hånd, idet hans ekspertise inden for teknologi, videnskab, fremtid og formidling vil fungere som bindeled mellem dagens emner.
Som deltager får du...
Ny viden: Lær fra førende eksperter gennem inspirerende oplæg. Få praktisk viden og værktøjer til at implementere de nyeste digitale teknologier effektivt i din virksomhed. Dyk ned i de seneste fremskridt indenfor tidens digitale trends såsom kunstig intelligens og kvante- og cybersikkerhed.
Netværk & Partnerskaber: Bliv en del af et netværk med DigitalLeads videnspartnere og medlemsvirksomheder. Opbyg nye relationer og etabler nye partnerskaber, der kan munde ud i innovative produkter og accelerer din virksomheds vækst
Showcase af projekter: Bliv inspireret af succesfulde projekter og innovative løsninger udviklet gennem videnssamarbejder og projekter faciliteret af DigitalLead. Se, hvordan teori og idéer omsættes til praksis, og hvordan din virksomhed kan drage fordel af vores samarbejdsprojekter.
Vi ser frem til at byde dig velkommen til Tech Celebration 2024, hvor vi sammen vil udforske fremtiden inden for digital innovation.
Download programmet for dagen her
Keynote speakers
Serge Belongie
AI in 2024 and beyond: How should industry adapt to stay on the forefront of AI innovation?
- Serge Belongie, professor i datalogi ved DIKU og director af Pioneer Centre for AI, vil med sin faglige baggrund og ekspertviden gøre os klogere på AI-teknologien i dag og i fremtiden. Belongie har en imponerende baggrund med en Ph.D. fra Berkeley med fokus på computer vision og genkendelse af objekter og otte års erfaring ved Cornell Tech. Med sin kombination af akademisk ekspertise og erfaring fra det iværksætterprægede AI-økosystem vil Serge Belongie dele sine indsigter i AI's rolle i innovation og produktivitet hos danske virksomheder.
Jan W. Thomsen
Application of Quantum Technologies
- Jan W. Thomsen, COO på Niels Bohr Instituttet og formand for Danish Quantum Community (DQC), er en ledende figur bag NATO's center for kvanteteknologi i Danmark. Med visionen om at etablere Danmark som et førende knudepunkt for kvanteteknologi, og med sin ekspertise og engagement, er han en central arkitekt i udformningen af fremtidens teknologiske landskab. Jan vil med sin indsigt i kvanteteknologi 2.0 og hans ambition om at sikre, at Danmark drager maksimalt fordel af denne nye teknologiske revolution, gøre jer klogere på kvanteteknologien og dens muligheder.
Ola Svedin
From Local to Global: Mobile Heights’ Role in Tech Innovation
- Ola Svedin, CEO for Mobile Heights og formand for Clusters of Sweden, er en passioneret leder i overgangen til den digitale verden. Under Olas ledelse har Mobile Heights fordoblet sin størrelse og er førende inden for regionale digitale innovationshub, DigIT Hub Sweden. Med mere end 25 års erfaring inden for telekommunikation, IT-sikkerhed, smart cards og biometri, har Ola Svedin ledet store udviklingsprogrammer inden for mobiltelefoner og chipsæt samt været pioner inden for biometriindustrien som opfinder og R&D direktør. Olas oplæg vil fokusere på Mobile Heights og dets strategiske indsatser, innovationsarbejde med virksomheder af forskellige størrelser og finansieringsaktiviteter.
Trine Plambech
Digitainability – Brug digitaliseringen som løftestang for den bæredygtige omstilling
- Trine Plambech, Director of Digital Sustainability ved Alexandra Instituttet.
Verden står overfor store udfordringer. De virksomheder, der vælger at bruge digitalisering og bæredygtighed som innovationsdagsorden, har en unik mulighed for at øge deres konkurrencekraft og blive blandt dem, der tilbyder de løsninger, vi har brug for.
Trine Plambech er ansvarlig for Alexandra Instituttets forsknings- og forretningsområde Digital Bæredygtig Omstilling, og anses som en af de førende eksperter på området. Hun har arbejdet med bæredygtighed, digitalisering og adfærdsdesign i +20 år og er en erfaren og engageret innovationskonsulent, rådgiver og foredragsholder.Trine har samarbejdet med en lang række danske offentlige og private virksomheder om strategisk digital bæredygtig transformation, og vil I en blanding af casepræsentationer og dialog med moderator og publikum, sørge for en engagerende og fremadskuende afsluttende præsentation på DigitalLeads Årskonference 2024
Innovationspitches
På konferencen vil vi præsentere innovationsprojekter støttet af DigitalLead, der understøtter udvikling af produkter og services med potentiale inden for klyngens strategiske hovedområder:
AI - Kunstig Intelligens
1. Den Digitale Undergrund:
Ved hjælp af et smartphonekamera og AI kan man kortlægge vores kritiske infrastruktur i undergrunden. Projektet har potentialet til at blive et redskab for digitaliseringen af en hel sektor. På Tech Celebration viser Lars Bodum fra Aalborg Universitet og Lasse Hedegaard Hansen fra LE34 eksempler på teknologien, og hvordan fremtidens registrering af, hvad der ligger i vores undergrund kan se ud.
2. RoboRef:
RoboRef er en AI-service til at transformere referat- og resuméudarbejdelse i det offentlige, udviklet med DigitalLead og EU-støtte. Ved hjælp af ChatGPT 4.0 effektiviserer RoboRef møder, tilbyder flersprogede oversættelser og har en åben arkitektur. Oplev RoboRef præsenteret af Emil Sarauw og Tim Daniel Hansen fra Droids Agency, og få indsigt i fremtidens effektive offentlige administration.
2. The integration of AI powered tools in software development and UX-practices:
Der er stor hype om generative AI værktøjer for softwareudviklere, men de kan udfordres i praksis. Tre forskere, John Stouby Persson, Victor Vadmand Jensen og Anders Bruun fra Aalborg Universitet har undersøgt forventningerne hos tre virksomheder, der eksperimenterer med værktøjer som GitHub Copilot og ChatGPT. Forskerne giver dermed brugbare input til forventningsafstemning, når organisationer implementerer generative AI værktøjer.
Bæredygtig digitalisering
1. Bedre upcycling af byggematerialer ved hjælp af AI og nye teknologier
Byggebranchen står i dag for omtrent 30% af den samlede CO2 udledning i Danmark. Og ifølge Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg stammer ca. 35% af al affaldsproduktion fra byggerier. Det skal et innovationsprojekt støttet af DigitalLead være med til at ændre. Ved at bruge mobilbaseret 3D-scanning og AI udvikles der digitale modeller med data om byggematerialer og deres tilstand. Disse data hjælper med planlægningen og sparer tid og ressourcer når man skal genbruge byggematerialer til nye byggerier. Oplæg af: Peter Ahrendt og Eike Kutzki.
2. Grønnere fødevareproduktion med Kohberg
Kohberg bruger IoT-teknologi til at reducere spild og CO2-udledning samt forbedre virksomhedens ESG-afrapportering. Derfor støtter DigitalLead i samarbejde med Teknologisk Institut et projekt, hvor digitale leverandører som Xtel, Trendlog og Combine sammen med Kohberg bruger IoT-teknologi til at skabe innovative løsninger, der fremmer fremtidens bæredygtige fødevareproduktion. Oplæg af: Martin Grønbæk Jensen.
3. Bclude - Digitaliseret barselsproces
Har du nogensinde undret dig over, hvorfor ingen har digitaliseret barselsprocessen før nu? Virksomheder skal typisk håndtere refusionsprocessen manuelt, når medarbejdere går på orlov, men bclude har udviklet en løsning til at automatisere denne proces. Bclude strømliner administrationen, sparer værdifulde ressourcer og bidrager til en mere inkluderende barselskultur. Oplæg af: Sara Schjemte Madsen.
Digital sikkerhed og resiliens
1. High assurance cryptographic software and smart contracts
Bugs in cryptographic implementations would allow one to `print money’ (create crypto-coins) or steal hundreds of billions of kroners from smart contracts (small programs running on a blockhain). This is why high assurance cryptographic software (HACS) is used in prominent projects, like the major browsers and the linux kernel. Our aim is to advance HACS, specifically for applications in blockchain projects, but also more widely to work on formal methods for the rust programming language. Presentation by: Bas Spitters
2. Cognitive Digital Twins for Energy Optimization of Smart Manufacturing Systems
One of the significant trends in smart manufacturing is the idea of industrial digitalization, which is enabled through the use of new information technologies, such as the Internet ofThings (IoT), big data, cloud computing, and artificial intelligence. A Digital Twin (DT) concept includes constructing a digital representation or model of an individual product to improve the accuracy of maintenance and performance predictions for individual products. DTs are realistic and dynamic representations of the physical systems with respect to the predefined goals. The Cognitive DT (CDT or CT) concept reveals a promising evolution of the current DT concept towards a more intelligent, comprehensive, and full lifecycle representation of complex systems. Presentation by: Parisa Niloofar
3. Towards Secure Software Development for SMEs
This research project creates a vibrant conversation and simultaneously examines security demonstration in software development Small and Medium Sized Enterprises (SMEs) in Denmark, operating in a Business-to-Business model.The outcome of the project mainly focuses on the project’s problem statement, which seeks to investigate ways software development companies demonstrate security. Presentation by: Raha Asadi
Workshop: byd ind på strategiske udfordringer i digitalisering af energisektoren gennem Digital Energy Hub
Digital Energy Hub arbejder for at optimere energiforbruget og accelerere den grønne omstilling gennem digitalisering. Det sker ved at samle datasæt fra energisektoren ét centralt sted og løfte virksomheders digitale kompetencer.
På DigitalLeads Årskonference afholder vi en workshop sprint, hvor du som virksomhed kan møde nogle af projektets strategiske partnere, særligt EWII og Energinet og byde ind med idéer og løsninger, der potentielt kan videreudvikles i Digital Energy Hub.
Jørgen Pagh, Projektleder i EWII for Strategiske projekter, præsenterer TREFOR Vand's udfordring om energioptimering på affugtningsanlæg, hvor der ønskes et system til at styre affugtning, indtag og luftcirkulering for optimering af energiforbrug på vandværker og reducere CO2-aftryk.
Michael Gimm Holdensen, Product Owner for Dataservice hos Energinet vil præsentere track & trace-platformen; en ny infrastruktur for grønne ”mikro” certifikater bundet op på tid og sted, hvor teknologi virksomheder kan bygge egne løsninger ovenpå.
Workshoppen er arrangeret af DigitalLead, Energy Cluster Denmark og CenterDenmark i samarbejde med Energinet og EWII.
Find vej
D15 Møde- og Konferencecenter ligger på Drejervej 15, 2400 København NV.
Konferencecenteret ligger få minutters gang fra Nørrebro Station og er let tilgængelig med såvel bus, tog og metro (ikke mindst på cykel). Der vil være skiltning fra hjørnet af Lygten og Frederiksborggade mod D15.
Hvis du ankommer i bil er der gratis parkering i kælderen under D15, blot du får en voucher ved check-in.
Årskonferencen er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.