Vi lever i en verden, hvor teknologi og data former fremtiden. Danmark har en tradition for at anvende data til at styrke og udvikle samfundet. Og digitaliseringen af undergrunden er ingen undtagelse. Men blandt de mange gevinster rummer digitaliseringen af vores undergrund også dilemmaer. Derfor inviterer DigitalLead og Algoritmer, Data og Demokratiprojektet til en konference, som stiller skarpt på digitaliseringen af vores undergrund.
Digitaliseringen af Danmarks underjordiske infrastruktur rummer enorme potentialer og sikkerhedsmæssige udfordringer. Potentialerne rummer gevinster indenfor alt fra klima, byplanlægning, forsyning og sikkerhed. De potentialer rimer på alt fra digitale tvillinger til at forudsige og håndtere oversvømmelser i vandstyringssystemer til brug af intelligente teknologier til at måle undergrundens energilagringskapacitet.
Men der er også en række udfordringer indenfor cybertrusler, sikkerhed og klimaudfordringer. Når vi digitaliserer vores kritiske infrastruktur, åbner vi også døren op for potentielle cyberangreb. Og det stiller både sikkerhedspolitiske og tekniske krav til vores digitalisering. Imens skaber imødekommelsen af den grønne omstilling behov for flere underjordiske elledninger.
Konferencen samler eksperter, praktikere og myndigheder til at udforske, diskutere og inspirere til nye veje for digitaliseringen af vores underjordiske infrastruktur.
Tilmelding
Arrangementet er helt gratis, medlem eller ej, så hop ind og tilmeld dig (og måske en kollega eller god ven) via tilmeldingsblanketten her på siden.
Vi glæder os til at se dig fredag d. 11 oktober!
Program
Åbning af dagen
09.00: Velkomst og rammesætning ved dagens moderator Lisbeth Knudsen, Strategidirektør Altinget og Mandag Morgen.
09.10: Keynote om "Forsyningsprogrammet i Danmarks nationale digitaliseringsstrategi", v. Rikke Zeberg, Direktør i SDFI og tidl. Direktør i DI digital mv.
09.30: Kaffepause
Temablok 1: Digitale tvillinger af undergrunden
09.40: "Den digitale undergrund og koblingen til AI og AR", v. Torbjørn Mandahl Pedersen, partner i LE34 og CEO i HeyPipe.
10.05: ”AI potentialerne til at genkende og forstå tilstandene på vores underjordiske objekter” v. Thomas Moeslund, professor AAU
10.20: Fælles refleksion ved bordene
10.30: Kaffepause
Temablok 2: Udfordringer og muligheder i den grønne undergrund
10.40: “Hvordan kan data og AI accelerere modningen af CO2 lagre i den dybe undergrund?” v. Maj Wendorff, Geoscientist og Head of Market Energy and CO2 Storage PtX and gas infrastructure, Rambøll, CarbonCuts, m.m. og Christian Juncker Brædstrup, Lead software engineer ved SLB.
11.05: ”Forbedret brug af energi ved optimeret viden og brug af data.” v. Christian Adelhart, Forretningsudvikler i datahubben, Energinet.
11.25: Frokostpause m. sandwich, samt mulighed for refleksion ved bordene.
Temablok 3: Hybridkrig og cybertruslerne - Skal vi frygte digitaliseringen af vores infrastruktur?
11.50: “Cybersikkerhedsrisici et nyt trusselsbillede i den digitale undergrund” v. Christina Blom Arleth, Center For Cybersikkerhed.
12.10: Paneldebat med med:
- Mads Bjørn Møldrup, Partner, PA Consulting.
- Christina Blom Arleth, Center for Cybersikkerhed
- Lars Bodum, Lektor, AAU.
- Dina Raabjerg, Folketingsmedlem (C)
- Morten Hvidberg, Styrelsen for Dataforsyning og Infrastruktur
12.55: Afslutning v. Lisbeth Knudsen, Strategidirektør Altinget og Mandag Morgen.
Arrangementet er medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.