"Strategic Autonomi" og Digital Suverænitet er på kort tid blevet en nøglefaktor for både nationer og virksomheder. Dette er præcis det, dette webinar vil diskutere og give dig indsigt i.
Debatten buldrer derudaf i Danmark efter Trump overtog præsidentembeddet i USA i januar i år. Herefter fulgte en hvirvelvind af "Presidential Executive Orders", der har været med til at skubbe hele den geopolitiske dagsorden i retning af en ophedet diskussion omkring Digital Suverænitet i Europa.
De fleste er nok godt klar over at vi er dybt afhængige af de amerikanske Tech Giganter, og bl.a. kommunernes budgetter er hårdt bundet til stigende licenspriser, så hvordan kommer vi videre til egentlig handling? Hvor meget af dette handler om modet til at agere og hvor meget er reelt bundet op på de tekniske udfordringer? Et af ankepunkterne indtil nu har været manglen på alternative løsninger.
Nu mødes Pernille Tranberg, Morten Kjærsgaard, Tobias Fønsmark og Sidsel Jensen og diskuterer de mulige løsninger og hvad der skal til for at vi kommer skridtet videre i Danmark.
Tilmelding
Det er gratis at deltage i webinaret. Det eneste det kræver er, at du tilmelder dig inden d. 18 juni kl. 12.00 via IDA IT's hjemmeside, hvor du også kan læse meget mere om webinaret.
Agenda for webinaret
10:00 | Velkomst
- Vi ridser situationen op med reference til mødet i Digitaliseringsudvalget d. 8 maj 2025.
- Pernille fortæller om hvorfor datademokratiet er vigtigt, hvordan vi har svigtet vores egne tech virksomheder gennem mange år og om tech-gigantgruppen's forslag.
- Sidsel fortæller om hvordan de har tacklet dette i Tyskland, som den fede case på et land, som mange i DK har latterliggjort digitalt, men som ikke nåede at blive for afhængige af big tech.
- Tobias og Morten fortæller om open source løsningerne sådan helt konkret - og hvordan de tre kommunale pilotforsøg ser ud
- Herefter åbnes op for en paneldiskussion med publikum.
Vores mål er en finpudset model til pilotforsøgene.
12:00 | Tak for nu
Lær panelisterne at kende
Pernille Tranberg
Er tidligere journalist ansat på Politiken, chefredaktør på Tænk og udviklings-redaktionschef i Berlingske Media. Efter et år i Erhvervsstyrelsen i 2013-2014, hvor hun blev ansat til at gøre privacy til en konkurrencefordel, medgrundlagde hun den europæiske organisation DataEthics.eu for at gøre opmærksom på ansvarlig teknologi og har siden talt for og undervist i data og AI etik.
Morten Kjærsgaard, Magenta
Morten Kjærsgaard er stifter og administrerende direktør for IT-virksomheden Magenta, grundlagt i 1999. Fra 2003 til 2010 var Morten formand for Foreningen for OpenSource Leverandører, som han var med til at stifte i 2003. Morten skriver blogs for en række it-medier med fokus på emnerne: open source, digital suverænitet, frygten for fejl og mangel på mod blandt beslutningstagere.
Tobias Fønsmark, Semaphor
Bio er på vej.
Sidsel Jensen, Open-Xchange
Sidsel er formand for IDA IT og har været med til at starte IDA AI op sidste år. Til daglig arbejder hun i det tyske firma Open-Xchange, hvor hun som Architect of Deliverability and Abuse har forskellige finesser omkring mail og mailsikkerhed inde på livet. Hun kalder sig selv Postmistress of OX Cloud. Sidsel er uddannet datalog fra Københavns Universitet og sidder i bestyrelsen for Rådet for Digital Sikkerhed. Hun er også aktiv i industrisammenslutningen M3AAWG (Message, Malware, Mobile Anti-Abuse Working Group), hvor hun for øjeblikket er co-chair for et initiativ omkring "Simplifying DNS Management" med fokus på bl.a. Domain Connect Protokollen, som åben standard. Hun brænder for open source og har været aktiv i det danske open source miljø igennem en årrække.