Årets IoT-løsning 2022 gør busser grønnere og mere punktlige

Fra 13 højt kvalificerede indstillinger til tre finalister og til sidst én vinder: SkanTech vandt prisen for den bedste IoT-løsning i 2022 og blev kåret på Digitaliseringsmessen i Odense den 29. september. 

Med løsningen Driver Coach vinder SkanTech prisen for den bedste IoT-løsning i 2022. 

Den bygger på data fra SkanTechs monitorering af mere end 1.000 busser til offentlig transport, der samlet kører 72 mio. km årligt. De datastrømme bruger virksomheden til at forbedre punktlighed og give et realtids-overblik over andre forbindelser via offentlig transport.

Modulet Driver Coach gør det også muligt at bruge disse data til at sikre, at de rigtige chauffører bliver uddannet, og at det sker i samspil med digitale assistenter. Modulet muliggør derudover 10 procents besparelse på kørslen, op mod 40 procent på skader og vedligehold og 25 procent på administration.

- Der har i år været et højt niveau af kandidater til at vinde IoT-prisen, hvilket har gjort udvælgelsen spændende og svær. Vi har valgt DriverCoach som den mest innovative løsning, fordi den hjælper til at løse en lang række vigtige problemstillinger. Via data kan de både formindske brændstofforbruget i busserne, kompetenceudvikle chaufførerne og forbedre kundeoplevelsen. Samtidig har de allerede gode erfaringer med det, siger Carolina Benjaminsen, der er CEO i DigitalLead.

Diversitet og innovation i de indsendte ansøgninger


Det var et udtalt håb fra dommerkomitéen at modtage ansøgninger med IoT-løsninger, der kunne understøtte den grønne omstilling, bæredygtighed og sikre bedre livskvalitet, men som også skaber en god forretning for ejerne eller udviklerne. 

Og blandt de indkomne ansøgninger var der rigtig mange, der levede op til de krav. Det udløser stor optimisme for de kommende års udvikling inden for IoT hos dommerne.

- Dette års nominerede IoT-løsninger demonstrerer tydeligt, at markedet er blevet mere modent, og løsningerne uden store barrierer kan tages i brug af kunderne. Det gælder ikke mindst årets vinder SkanTech, der demonstrerer, hvordan transportbranchen kan hjælpe deres medarbejdere til at køre mere grønt, sikkert og effektivt, siger Rikke Hougaard Zeberg, der er branchedirektør i DI Digital.

Om IoT-prisen

Årets bedste IoT-løsning i Danmark blev lanceret sidste år af FORCE Technology og Alexandra Instituttet sammen med DigitalLead, DI Digital, Ingeniøren og EOT - Electronics of Tomorrow.

Målet med prisen er at sætte fokus på et centralt område i den digitale udvikling af vores samfund og virksomheder: evnen til at skabe eller omforme fysiske objekter til digitale enheder. IoT-løsninger er her en af grundstenene i den digitale transformation og dermed grundlaget for gennem digitalisering at øge velfærden, bæredygtigheden og livskvaliteten i samfund og virksomheder. 

Udover SkanTech var også LOMWAS og Sanistål A/S nominerende til årets pris. Læs mere om dem her

Vi har valgt DriverCoach som den mest innovative løsning, fordi den hjælper til at løse en lang række vigtige problemstillinger

Carolina Benjaminsen, CEO i DigitalLead