Dansk startup lancerer cloud-løsning med 90 procent CO2-reduktion

Fra venstre: Pierre Bennorth, Morten Nilsson, Flemming Andersen og Allan Windekilde

Grøn Sky har denne måned introduceret en ny platform til langtidslagring af data, der reducerer CO2-udledningen med op til 90 procent. Den klimacertificerede løsning er udviklet med hjælp fra DigitalLead. 

Den danske startup-virksomhed Grøn Sky lancerer nu en helt ny cloud-løsning til lagring af data. Den hedder CopenCloud og lagrer data på en måde, som nedsætter CO2-udslippet med op til 90 procent.

- Alle taler om, hvor meget det belaster klimaet at flyve og spise oksekød, men de færreste er klar over, hvor meget CO2 der udledes fra internettets energiforbrug. CO2-udslippet fra internettets energiforbrug er faktisk lige så stort som det CO2-udslip, der kommer fra hele verdens flytrafik. Derfor har vi gjort det muligt at lagre data betydeligt mere bæredygtigt, end man kan med de kendte løsninger i dag , siger Pierre Bennorth, CEO og grundlægger af Grøn Sky.

Det digitale fjernlager

Løsningen går kort fortalt ud på, at man deler sine filer op i to grupper. Filer, der altid skal være tilgængelige, og filer, der kan gemmes i langtidslager. Systemet kan også automatisk hjælpe med at identificere ubrugte filer, der egner sig til at blive flyttet til det digitale fjernlager. De overføres så til bånd, hvor de kun bruger strøm under flytningen. Skal man så bruge filerne igen senere, tager det en times tid at få adgang til dem.

Hvis man flytter 100 terabyte til langtidslageret, svarer det til en årlig CO2-besparelse på 10 flyrejser til New York.

- De fleste af os har fotos, film, rapporter og andre ting, som vi helst ikke vil slette, fordi vi måske gerne vil finde dem frem igen på et eller andet tidspunkt. Men vi har ikke brug for at få adgang til alt på et splitsekund. Mens vi hos Grøn Sky arbejdede med at udvikle vores cloud-løsning, fandt vi ud af, at mindst 80 procent af de filer, vi selv havde gemt, ikke havde været i brug i mere end et år, siger Pierre Bennorth.

Certificeret grøn

CopenCloud blev for nyligt klimacertificeret af Sustainary, en global non-profit organisation, der har analyseret på forskellige aspekter af løsningens bæredygtighed. I vurderingen beskriver de holdet bag CopenCloud som trendsettere. Det matcher meget godt virksomhedens ambitioner og mål.

- Vi vil gerne gå forrest og hjælpe både private og virksomheder med at lagre deres data grønt. For det kan virkeligt batte. Særligt når vi kigger ind i en fremtid med stigende digitalisering, og hvor flere analyser peger på, at op til 95 procent af data kan gemmes bedre og mere CO2-venligt, siger Pierre Bennorth.

Etableret med hjælp fra DigitalLead

Virksomheden har fået sparring og hjælp af DigitalLead til forskellige dele af sin produkt- og forretningsudvikling. Blandt andet som en del af vores acceleratorforløb Beyond Beta.

- Hos DigitalLead har vi fået hjælp til mange forskellige ting. For eksempel har vi fået et advisory board og en feasibility voucher, som gjorde det muligt at få Rambøll til at verificere vores ide. Samtidig har vi deltaget i forskellige arrangementer som TechBBQ og Digital Tech Summit, siger Pierre Bennorth.

- Klyngen har også gjort det muligt for os at indlede en dialog med nogle af tech-giganterne ved at tage os med på delegationstur til Dublin. Den dialog er enormt vigtig for os, fordi vi vil være en international virksomhed. Hvis vi skal lykkes med den grønne omstilling, er vi også nødt til at tænke ud over Danmarks grænser.

Læs mere om CopenCloud her

"Hvis man flytter 100 terabyte til vores langtidslager, svarer det til en årlig CO2-besparelse på 10 flyrejser til New York."

- Pierre Bennorth, CEO og grundlægger, Grøn Sky.

For mere information

LinkedIn logo Sidsel Skovborg

Sidsel Skovborg

Senior Innovation Manager
+45 30 76 71 13
sis|digitallead.dk