DigitalLead-startup får investering på 2.8 millioner: ”Det har en kæmpe betydning”

Efter at have deltaget i DigitalLeads accelerator-forløb har techvirksomheden Roccai nu fået en væsentlig investering af Hands-On Mikrofonden: ”Det har en kæmpe betydning for os som startup med internationalt sigte,” siger CEO Nanna Ulsøe.

I sidste uge modtog techvirksomheden Roccai en investering på 2.8 millioner kroner fra Hands On Mikrofonden.

Dem skal de blandt andet bruge på at internationalisere deres innovative AI-baserede løsning til webshops, der guider og inspirerer forbrugeren til relevante købsforslag.

DigitalLead har været fødselshjælper på investeringen ved at etablere kontakt til fonden og facilitere de indledende møder. Det skete som en del af vores Beyond Beta-forløb for startups.

- Vi ansøgte om at blive en del af accelerationsprogrammet, fordi vi kunne se, at der var et match med deres tilbud og vores ønsker som digital tech-startup. Her har vi også fået støtte til at lave materiale og finde investorer, der kunne matche vores behov og temperament. Det har været en stor hjælp, siger Nanna Ulsøe, som er CEO og en af virksomhedens tre grundlæggere.

Luft under vingerne

Roccai er bare én af mere end 40 startups, som DigitalLead i øjeblikket støtter i deres forretningsudvikling med målrettet hjælp til advisory board, internationalisering, funding og andet.

Acceleratorprogrammet trækker blandt andet på et netværk af partnere, hvoraf én er AI Innovation House. Herfra har Roccai fået adgang til Hands-On Mikrofonden som mulig investor.

- DigitalLead’s Beyond Beta-program for startups understøtter digitale iværksættere med at få luft under vingerne og sætte turbo på deres forretningsudvikling. Derfor er det selvfølgeligt en stor glæde, når vi lykkes med at finde de rigtige samarbejdspartnere, der kan hjælpe dem videre, siger Niels Milling, som er ansvarlig for programmet.

Udover Roccai fik også accelerator-deltagerne Groensky, Factive og Engrafo mulighed for at pitche for fonden.

Næste mål er udlandet

Nu skal investeringen hjælpe Roccais algoritme ud i verden, hvor den kan implementeres i webshops med alt fra teaterbilletter til sexlegetøj.

- Det har en kæmpe betydning for os som startup, fordi vores forretning fra dag et er tænkt til det globale marked. Nu har vi ressourcerne til at sætte tempo på og række ud til vores internationale kontakter, siger Nanna Ulsøe.

Ifølge Nanna Ulsøe har også andre dele af forløbet været gavnligt for virksomheden.

- Vi har deltaget i workshops og fået brugbar viden om blandt andet udenlandske markeder, databeskyttelse og advisory boards. Samtidig har vi fået mulighed for at lære folk at kende forskellige steder i erhvervsfremmesystemet, som vi nu kan drage nytte af. På mange måder har det været en stor hjælp, som jeg vil opfordre andre til at benytte sig af, siger Nanna Ulsøe.

Om DigitalLeads Beyond Beta-program for startups

Digitallead indgår i konsortiet bag det EU-finansierede BeyondBeta–program for startups. De første virksomheder blev optaget i februar 2022, og i dag tæller programmet 40 digitale startups.

Her får deltagerne blandt andet individual mentoring om adgang til funding, internationalisering, B2B og advisory boards. Derudover tilbydes de også en række andre services og deltagelse i masterclasses og seminarer om forretningsrelevante emner som for eksempel go-to-market strategy, pitch, pricing, ledelse, funding og cybersikkerhed .

Beyond Beta-programmet bygger på princippet om at skabe et frugtbart økosystem med de rette samarbejdspartnere, som kan gøre det nemmere at lykkedes.

Udover AI innovation House og Hands-On-Mikrofonden indgår også CvX-fonden, London-baserede investorfonde, skandinaviske og israelske investorer, The Trade Council, PEDAB, Pentia, Nicolaj Højer Nielsen og Ulrik Lehskov-Schmidt samt en række af DigitalLeads medlemsvirksomheder, som alle bidrager til at kvalificere og professionalisere DigitalLeads Beyond Beta-program for startups.

DigitalLeads Beyond Beta-team er Niels Milling, Sidsel Skovborg, Zaynab Al-Hussaini og Tobias Dela Astrup.

Læs mere om programmet her

"På mange måder har det været en stor hjælp, som jeg vil opfordre andre til at benytte sig af." 

- Nanna Ulsøe, CEO og co-founder, Roccai.

For mere information

LinkedIn logo Niels Milling

Niels Milling

Senior Innovation Manager
+45 93 98 46 46
nm|digitallead.dk