DigitalLead var taget med en række iværksættere til verdens største messe for nye teknologier, med målet om at skabe internationale forbindelser og se de nyeste teknologiske trends

DigitalLead var taget med en række virksomheder til Web Summit 2023 i Lissabon. Her skulle der blandt andet kigges efter kvalificeret arbejdskraft, de nyeste teknologier og potentielle investorer.

Mere end 70.000 mennesker var samlet til det årlige Web Summit 2023 i Lissabon, hvilket gør det til verdens største messe dedikeret til fremvisning af ny teknologi.

Arrangementet løb fra 13. til 16. november, og blandt deltagerne fandt man alt fra nystartede virksomheder til nogle af verdens største og mest etablerede firmaer. Dermed var Web Summit også et oplagt sted at få udvidet sit netværk, komme i kontakt med internationale aktører og opleve de nyeste teknologiske trends.

Som en del af DigitalLeads iværksætterprogram, var DigitalLead taget afsted med en række start-ups.

Målet var at styrke virksomhedernes internationale position og finde nye samarbejdspartnere i udlandet, som kan være med til at løfte den digitale innovation i Danmark og i udlandet.

Første aften stod på besøg på den danske ambassade i Portugal, hvor blandt andet digitaliseringsminister og minister for ligestilling, Marie Bjerre (V), den danske ambassadør i Portugal, Maria Nilaus Tarp, og CEO i DigitalLead, Henrik Aarestrup, holdt oplæg.

Henrik Aarestrup påpegede blandt andet, hvor nødvendig digital innovation er, hvis vi skal komme i mål med den grønne omstilling og samtidig sikre bæredygtig vækst. Han understregede, at DigitalLead er sat i verden for at hjælpe de digitale virksomheder med adgang til den nyeste viden, med at danne produktive partnerskaber mellem virksomheder og vidensinstitutioner samt skabe gode netværksmuligheder for digitale virksomheder, der kan løfte innovationen og styrke det digitale økosystem i Danmark.

Forberedelse er vigtigt

Med på turen var blandt andet: Zafehouze, Cyberjuice og 2030 Builders.

Særligt aftenen hos den danske ambassadør har været god, lyder det fra Mia Negru, der er medstifter af 2030 Builders, som hjælper virksomheder med bæredygtighed og grøn omstilling, så de kan leve op til klimamålene for 2030.

”Web Summit 2023 er et kæmpe event. På ambassaden var det mindre, hvilket gjorde det mere overskueligt, og der var mere tid til at mødes og snakke med folk,” siger Mia Negru.

Netop størrelsen på Web Summit 2023 betyder, at det er en stor fordel at have forberedt sig på, hvem man skal tale med, og hvad man skal se, lyder det fra flere af turens deltagere.

”Det er altid interessant at se, hvad der rører sig på markedet, men det er også et meget stort event, der kræver, at man har lavet sit hjemmearbejde, så man ved, hvem man skal tale med,” lyder det fra Niels E. Anqvist, der er CEO hos Zafehouze.

Zafehouze er et cybersikkerhedsfirma, der specialiserer sig i at stoppe cyberangreb ved proaktivt at forhindre hackere i at få fat i de informationer, de skal bruge til at udføre angreb.

Både Mia Negru fra 2030 Builders og Niels E. Anqvist fra Zafehouze havde en god ide om, hvad formålet med turen til Web Summit 2023 er.

”Vi var på udkig efter kvalificeret arbejdskraft. Vi bruger lang tid på at lære vores medarbejdere op, derfor kigger vi efter nogle af de talenter, der er på Web Summit 2023,” forklarer Niels E. Anqvist, der tilføjer, at Zafehouze også er interesseret i at tale med potentielle investorer, selvom det ikke er hovedformålet med turen:

”Investorer kunne også være interessante, vi har snakket med flere af dem. Men vi tager ikke investorer med ombord for en hvilken som helst skyld. Vi tager det stille og roligt og ser, om vi kan finde nogle med smart money, der kan løfte forretningen.”

Hos 2030 Builders er man også i Portugal for at snakke med potentielle investorer.

”Det er godt at have et program og have sat nogle mål i forhold til, hvem man gerne vil møde og tale med. Vi er på udkig efter investorer,” siger Mia Negru.

”Det er stedet at være, hvis man vil vide, hvad der sker,” afslutter hun.

”Det er stedet at være, hvis man vil vide, hvad der sker.”

- Mia Negru

For mere information

LinkedIn logo Niels Milling

Niels Milling

Senior Innovation Manager
+45 93 98 46 46
nm|digitallead.dk