IoT bliver rygraden i digitaliseringen i post-corona-samfundet

Pressemeddelelse, DigitalLead, 15. januar 2021

Danmarks digitaliseringsklynge, DigitalLead, sætter nu for alvor spot på Internet of Things (IoT) som en af de teknologier, der skal drive digitaliseringen i post-corona-samfundet. Startskuddet lyder 20. januar, hvor DigitalLead er vært ved en stor digital konference med fokus på IoT kombineret med blandt andet 5G, cloudification, fremtidens industrialisering m.v.

Antallet af IoT-produkter på verdensplan har for længst passeret 100 milliarder, og hver dag kommer tusinder af nye til. Alle enheder, der samler og kommunikerer data mellem hinanden, har fået fællesbetegnelsen IoT, men nu træder IoT-bevægelsen ind i en ny fase.

- Vi har i en årrække talt om og været fascineret af blandt andet husholdningsprodukter, der kan kobles på internettet, og som kan opsamle data, kommunikere og til en vis grad agere intelligent. Men nu ser vi en bevægelse i retning af, at IoT kommer til at udgøre rygraden i digitaliseringen af virksomhederne, forklarer Jane Rygaard, som er leder af Dedicated Wireless Networks Product Management hos Nokia, og fortsætter:

- IoT vil også være med til at drive udviklingen inden for 5G, og det betyder, at vi ikke længere kan tænke IoT, digitalisering og 5G separat. I fremtidens digitale forretningsgange bliver konstante svar- og oppetider et kritisk must, og derfor bliver vi afhængige af den 5G-baserede infrastruktur. IoT er ganske enkelt med til at drive den udvikling lige nu.

Jane Rygaard er en af talerne på den digitale konference ”Tech Trends 2021: IoT Technologies” den 20. januar, der er arrangeret af Danmarks digitaliseringsklynge, DigitalLead. Klyngen består i dag af over 600 danske it-virksomheder samt de førende danske it-forskningsinstitutioner, dvs. AAU, AU, DTU, ITU, SDU, KU og CBS samt GTS-institutterne Alexandra Instituttet og Force Technology:

- Vi har et målrettet fokus på at understøtte den nødvendige digitalisering af Danmark. Her har vi i Danmark en lang række styrkepositioner både erhvervsmæssigt og forskningsmæssigt, der blandt andet tæller AI, cybersecurity, IoT, VR, AR, Big Data, DevOps, Blockchain, RPA mv. Her har vi udpeget IoT som en af de bærende drivere for digitaliseringen i de kommende år, og det er naturligvis ikke tilfældigt, at vi skyder året i gang med et intensivt fokus på IoT i kombination med blandt andet 5G, forklarer director Birgit Pia Nøhr fra DigitalLead.

Hun siger supplerende, at en af styrkerne i den danske teknologiklynge er, at klyngen ikke kun har fokus på de digitale teknologier, men i høj grad også på det anvendelsesorienterede.

Konferencen den 20. januar foregår online via Zoom, og deltagerne kan følge to spor: IoT-forskning og -infrastruktur og IoT-produktion og -test. Læs mere om konferencen her.

Læs presseomtale:

Elek-Data.dk

IT-reload

For mere information

LinkedIn logo Birgit Pia Nøhr

Birgit Pia Nøhr

COO & Head of Innovation
+45 29 72 07 01
bpn|digitallead.dk