Offdig 2024: Den offentlige sektor har stor appetit på digital innovation, DigitalLead viser vejen til nye muligheder

DigitalLead var med en række startups til Offdig 2024, der er den største konference for offentlig digitalisering i Danmark. Der blev skabt nye netværksforbindelser og nyttig viden i forhold til, hvordan man handler med det offentlige.

Hvis man interesserer sig for digitalisering i det offentlige, og hvis man er interesseret i, hvordan man kan levere digitale løsninger til den offentlige sektor, så kommer man ikke udenom Offdig 2024.
Det er nemlig Danmarks største konference om offentlig digitalisering.

I år fandt konferencen sted i Musikhuset i Aarhus, og over 1.600 deltagere var mødt op til et omfattende fagligt program og debat om digitalisering i den offentlige sektor. På konferencen kunne man finde alt fra fagfolk fra kommunerne, uddannelsesinstitutioner og andre offentlige institutioner samt en række leverandører af IT-løsninger og konsulenthuse.

På programmet var der blandt andet zoomet ind på emner som fremtidens offentlige infrastruktur, hybridkrig mod Danmark, klimateknologi i kommunerne og techgiganternes indflydelse.

DigitalLead var taget afsted med en række startups, som alle ønskede at lære mere om, hvad offentlige sektor egentlig efterspørger når de er på udkig efter nye digitale produkter og løsninger, der skal møde aktuelle og fremtidige behov.

”Masser af beslutningstagere og fagpersoner”

Sensade og Campfire Security var blandt nogle af de startups, der var taget med DigitalLead til Offdig 2024.
De to virksomheder har meget forskellige forretningsområder, men fælles for dem begge er, at de er interesseret i at levere løsninger til den offentlige sektor.

Campfire Security tilbyder cybersikkerhedstræning for IT-professionelle. De leverer en praktisk læringsoplevelse gennem virtuelle laboratorier, hvor deltagerne kan udforske sårbarheder og svagheder og lære, hvordan man håndterer dem i et sikkert og kontrolleret miljø.

”Det var rigtig godt for os at høre de andre leverandører om, hvordan de arbejder sammen med det offentlige, og så var det også interessant for os at høre om nogle af de initiativer, der er på vej indenfor cybersikkerhed i det offentlige. Det står højere på dagsordenen end tidligere,” siger Kristian Larsen, der er stifter og CEO hos Campfire Security.

”Offdig var rigtig godt til at forstå, hvordan indkøbsaftaler i det offentlige fungerer, og hvordan vi skal interagere med det offentlige, hvis vi gerne vil levere løsninger til det offentlige,” lyder det fra Kristian Larsen.

”Det har været rigtig godt at være afsted med DigitalLead, det gav os nogle gode muligheder for at komme rundt og møde nogle af dem, der er i DigitalLeads netværk, der passer til den profil vi har. Matchmaking delen har været rigtig vigtig for os, og den passede enormt godt til der, hvor vi er som virksomhed,” forklarer han.

Den udlægning kan Jens Korshøj, der er medstifter og direktør hos Sensade, nikke genkendende til.

”Der var masser af relevante personer indenfor digitalisering. Masser af beslutningstagere og fagpersoner,” siger Jens Korshøj.

Han fortæller, at Senior Innovation Manager hos DigitalLead, Sidsel Skovborg, havde et godt øje for, hvem der kunne være gode at tale med for Sensade.

”Sidsel er en netværksguru. Hun var god til at hente folk, der kunne være relevante for os,” lyder det fra Jens Korshøj.

Sensade laver parkeringssensorer, der måler om parkeringspladser er ledige eller ej. På den måde kan Sensade være med til at gøre byplanlægningen grønnere, da det ofte bedre kan betale sig at optimere på den eksisterende infrastruktur frem for at etablere nye parkeringspladser.

Kontakt Senior Innovation Manager Sidsel Skovborg på sis@digitallead.dk, hvis du vil høre mere om mulighederne for indenfor det offentlige.

”Sidsel er en netværksguru. Hun var god til at hente folk, der kunne være relevante for os,” 

- Jens Korshøj.

For mere information

LinkedIn logo Sidsel Skovborg

Sidsel Skovborg

Senior Innovation Manager
+45 30 76 71 13
sis|digitallead.dk