Online digital festival sætter spot på grøn omstilling gennem digitalisering

Pressemeddelelse, 24. november 2020

Digitalisering er en vigtig del af løsningen for at nå de ambitiøse klimamål frem mod 2030. Konkret hvordan kan man få indblik i, når den nationale klynge for digitale teknologier, DigitalLead, afholder webinarrække den 24.-27. november.

Hvordan får man sin teenager til at bruge mindre vand i badet? Svaret er en IoT-løsning, der via en kombination af IoT, big data og nudging, som visualiserer og motiverer brugeren til at agere mere bæredygtigt, hjælper boligeejere og hotelgæster med at spare på vand og energi gennem reduktion af den tid, man står under bruseren.

Det er bare én af de cases, man kan høre eksempler på, når den gratis webinarrække DigitalDays løber af stablen den 24.- 27. november.

Formålet er at sætte fokus på, at digitalisering er den driver, der for alvor skal realisere den grønne omstilling. For mens digitalisering i sig selv har en høj CO2-udledning, så er det samtidig en afgørende del af løsningen. Den grønne omstilling er nemlig mindst lige så meget en digital omstilling.

Med særligt fokus på kunstig intelligens, forretningsmodeller og markedsføring af grønne løsninger vil DigitalLead inspirere til, hvordan digitale løsninger er nøglen til at løse klimaudfordringerne.

DigitalLead hjælper danske virksomheder med at udnytte de muligheder, digitale teknologier giver dem for at blive mere innovative, produktive og konkurrencedygtige.

- Klimaudfordringen er på alles læber lige nu. Det er NU, der skal rykkes, og det er NU, vi skal finde de løsninger, som skal sikre, at vi når regeringens ambitiøse klimamål, fortæller Senior Communications Manager hos DigitalLead, Randi Vestergaard, og fortsætter:

- Derfor sætter vi nu fokus på den grønne dagsorden og inspirerer til, hvordan man som virksomhed kan sætte skub i udviklingen af grønne, digitale løsninger. Det gør vi gennem webinarrækken DigitalDays, hvor deltagerne kan sidde bag skærmen og lade sig inspirere af virksomheder som IBM, KMD, Global Compact og Nordic Sustainability.

Webinarrækken tæller i alt ni online sessioner på fire dage, hvor blandt andre it-ansatte, strategiske beslutningstagere og forretningsudviklere kan blive klogere på emner som grønne datacentre, eksponentielle teknolgier og nye grønne forretningsmodeller.

Alle kan frit tilmelde sig de gratis webinarer via DigitalLeads hjemmeside www.digitallead.dk.

Klimaudfordringen er på alles læber lige nu. Det er NU, der skal rykkes, og det er NU, vi skal finde de løsninger, som skal sikre, at vi når regeringens ambitiøse klimamål,

- Randi Vestergaard, Senior Communications Manager, DigitalLead