DigitalLead, Avernus og Næstved Erhverv står bag et nyt AI-netværk, der skal gøre det muligt for sjællandske virksomheder at dele erfaringer og sparre med hinanden omkring brugen af kunstig intelligens.
Et nyt netværk for virksomheder i Region Sjælland skal hjælpe dem med at få implementeret AI.
I netværket kan virksomhederne dele erfaringer med, hvordan man bedst udnytter AI, og hvad man skal være særligt opmærksom på, når man står over for at skulle rulle AI ud i ens virksomhed.
Bag netværket står Avernus, DigitalLead og Næstved Erhverv, og det er åbent for alle virksomheder i Region Sjælland, der er interesseret i de muligheder, som AI tilbyder.
Jan Treu, der er partner og grundlægger af Avernus, som er en outsourcing-virksomhed, der blandt andet driver SMV’ers økonomiafdelinger, fortæller, at de hos hans virksomhed allerede nu har gjort sig gode erfaringer med at bruge AI i en række af virksomhedens arbejdsgange.
"Vi er startet fra en ende af og stille og roligt begyndt at lege med det. Vores IT-medarbejder har lavet nogle små opgaver, og hver uge har vi sat lidt tid af, til at vi kan sidde og prøve teknologien af," lyder det fra Jan Treu.
Grobund for ny innovation
Hos DigitalLead ser man AI-netværket som spiren og inspirationen til nye innovationsprojekter blandt virksomheder i Region Sjælland.
”AI-netværket kan skabe grobund for nye innovationsprojekter i Region Sjælland, der blandt andet kan være med til at operationalisere brugen af AI ude hos virksomhederne, så potentialerne i teknologien bliver udnyttet og dermed skaber mest mulig værdi,” fortæller Niels Milling, der er senior innovation manager hos DigitalLead med base i Næstved.
Ifølge Niels Milling er fordelene ved AI mange, men teknologien kræver også, at man ved, hvor man skal bruge den, og her erfaringerne fra de enkelte virksomheder vigtige:
”AI kan være med til at styrke konkurrenceevne, forbedre effektivitet og skabe nye forretningsmuligheder. Gennem samarbejde og videndeling kan AI-netværket bidrage til, at virksomhederne i Region Sjælland er på forkant med de nyeste teknologiske udviklinger," forklarer Niels Milling.
Virksomhederne "skal spille hinanden gode"
Hos Avernus har de fået implementeret AI i flere dele af deres arbejde, og ifølge Charles Jensen, der er digitaliserings konsulent hos Avernus har det været meget positivt.
"Vi sparer rigtig meget tid med AI hos os. Man skal kigge på hverdagsprocesserne og se på, hvor AI kan gøre en forskel," forklarer Charles Jensen.
Ifølge Charles Jensen er fordelene ved AI mange, og de mange forskellige redskaber, der efterhånden eksisterer, betyder, at stort set alle virksomheder kan få noget ud af at tage teknologien til sig og afprøve nogle af de mange muligheder, som AI rummer. Derfor er der heller ikke nogen særlige krav til, hvilken slags virksomhed, der kan være med i AI-netværket.
For Jan Treu og Avernus er det blot vigtigt, at man er klar til at dele ud af sine erfaringer med AI. Til gengæld kan man drage nytte af andres erfaringer.
"Vi vil gerne have sparring fra så mange forskellige virksomheder som muligt, så vi får en masse forskellige vinkler på, hvad man kan bruge AI til. Netværket handler om, at vi skal hjælpe hinanden og bruge vores erfaringer, så vi kan spille hinanden gode."
Et netværk for både eksperter og begyndere
Jan Treu forklarer, at netværket skal kunne tilbyde noget for de virksomheder, der kun lige er begyndt på at bruge AI, eller som er nysgerrige på at komme i gang, samtidig med at virksomheder, der er godt i gang med at bruge AI, skal kunne få noget ud af netværket.
"Nogle af de tidlige erfaringer, som en virksomhed har testet af, kan give god mening for andre, der endnu ikke er kommet i gang. Omvendt kan erfaringerne for de virksomheder, der er nået rigtig langt, give god værdi hos andre virksomheder, som også bruger AI i deres arbejde," fortæller Jan Treu.
Efter planen skal netværket mødes både fysisk og online.
Hvis du er interesseret i at høre mere om netværket eller har lyst til at deltage, kan du tage kontakt til enten DigitalLead, Avernus eller Næstved Erhverv.