Relationer og netværk er noget af det allervigtigste for en startup-virksomhed. Det mener Alex Steninge Jacobsen, CEO i cybervirksomheden Seculyze. Derfor var han heller ikke i tvivl om at virksomheden skulle være en del af CyberHub-fællesskabet.
Seculyze er en cyberstartup, der har været i gang i et års tid. Virksomheden er grundlagt af brødrene Alex og Kristian, der spottede en generel mangel på cybersikkerhedseksperter i kombination med dårlige SIEM-implementeringer (Security Incident and Event Management), hvilket resulterede i generel varslingstræthed.
Alex og Kristian fandt ud af, at ved at konfigurere og forbedre Microsoft Azure Sentinel på en unik måde, kunne deres kunder spare tid og skabe grundlag for bedre cybersikkerhedsbeslutninger.
Seculyze har udviklet en software, der sikrer bedre cybersikkerhedsbeslutninger ude i virksomhederne. Så enkelt kan det siges. En egenudviklet softwareapplikation baseret på databerigede sikkerhedsadvarsler gør det nemt at identificere kritiske cybersikkerhedstrusler, hvilket reducerer den tid, virksomhederne bruger på at foretage sikkerhedsanalyser. På baggrund af dette kan virksomhederne derfor træffe bedre og hurtigere beslutninger, hvilket gør dem i stand til at kunne identificere kritiske alarmer, og bruge mindre tid på at analysere truslerne.
Hurtigere og bedre beslutninger
Seculyze gør det altså muligt for virksomheder at træffe hurtigere og bedre cybersikkerhedsbeslutninger, der i sidste ende kan være med til at forhindre eller minimere virkningerne af ondsindede angreb.
- Som startup-virksomhed er relationer og netværk noget af det allervigtigste. Jo mere specifikt et netværk kan være, jo mere får man ud af det, siger Alex Steninge Jacobsen.
Af den grund var CyberHub-fællesskabet helt oplagt at blive en del af, idet det bygger på tanken om det klassiske netværk, med cyber som omdrejningspunkt. CyberHub-platformen har netop til formål at fremme innovation og væksttankegang inden for cybertech ved at forbinde aktører inden for området, hvilket ikke kun er med til at forbedre udviklingen af cybersikre danske produkter, men også hjælpe med at fremme den danske cybersikkerhedsindustri.
- Vi er jo en cybervirksomhed, så det skulle vi naturligvis være en del af, fortæller Alex, der har masser af erfaring på startup-området og allerede har opdyrket nye relationer og muligheder i cyberfællesskabet,
- Men det kræver også, at du har tillid til netværket, og du får mest ud af det hvis du bidrager aktivt.
Pitch event og cyber-torsdagsbar
Netop den store tillid til netværket har været med til at kaste Alex og Seculyze ud i forskellige typer af events som han måske ikke selv ville have opsporet. Blandt andet til den store Tech-messe, Digital Tech Summit, hvor Alex lavede et pitch på scenen foran et panel af investorer.
- I første omgang havde vi faktisk valgt at takke nej til at deltage på den store fællesstand til Digital Tech Summit, forklarer Alex.
- Men vi blev alligevel overbevist om, at det var en god idé, og det er vi utroligt glade for efterfølgende. Jeg havde gode dialoger med de andre startups, og med Innovation Center Denmark. Jeg fik utroligt god feedback på mit investor-pitch og en åbning ind i DanBAN investornetværket.
Også mindre events
Det er dog ikke kun de større events, der trækker for Alex. Da CyberHub afholdt Cyber Community Collider, et mere uformelt netværksarrangement, deltog han også med stor glæde.
- Jeg har faktisk selv været med til at efterspørge de mere uformelle arrangementer som netop det. Det er vigtigt, at vi holder sammen og dyrker de tætte relationer, og det er ideelt til sådan et arrangement, hvor konceptet minder om en torsdagsbar i uformelle rammer.
Alex Steninge Jacobsen tøver ikke med at anbefale netværket til andre, med fokus på cyber.
- Vær ikke bange for at bruge dit netværk aktivt. Netværk er afgørende for startups som er ”means-based”, hvilket betyder, at du giver noget og får noget. Og jo mere du bidrager, jo mere får du også igen. Jeg har f.eks. hjulpet andre ved at udbrede kendskabet til nogle af de midler, der findes til start-ups, som f.eks. Innofounder. Hjælp kan være mange ting. Du kan måske også bruge dit netværk til at rekruttere de rette medarbejdere. Det gælder blot om at være åben overfor de muligheder, der kan opstå igennem relationer og netværk, og for mig har det i hvert fald åbnet døre at være med i CyberHub-fællesskabet.