En ny webløsning gør det nemmere at implementere IoT for de mange virksomheder, som efterspørger teknologien. Løsningen er blevet videreudviklet gennem et projektsamarbejde med DigitalLead, som gjorde det muligt at gå i dybden med produktet, fortæller Oline Stærke, co-founder af IoTBee.
Selvom IoT-teknologi har store gavnlige effekter for mange virksomheder, går implementeringen ofte galt. Virksomhederne holdes tilbage af tekniske udfordringer og mangel på viden, mens de kundespecifikke løsninger også er dyre, tidskrævende og risikofyldte.
Det har virksomheden IoTBee ændret på ved at udvikle en webløsning, hvor virksomheder selv kan sammensætte sensorer, designe smart IoT-devices og begynde produktionen - uden behov for store tekniske færdigheder. Løsningen er blandt andet blevet udviklet gennem et projektsamarbejde støttet af DigitalLead, som blev afsluttet ved årsskiftet.
- Støtten og midlerne har gjort, at vi kunne dykke dybere og fokusere på produktudvikling og samarbejde med kunder, så vi hele tiden får feedback på det, vi har lavet. Særligt den sidste del er meget vigtigt, fordi det er en del af konceptet ikke at skulle betale for prototype-udvikling som kunde, siger Oline Stærke, som er grundlægger af IoTBee.
Adgang til viden
Udover støtte i form af midler har samarbejdet med DigitalLead også givet pote på andre punkter.
- Samarbejdet med vores kontaktperson, Maria Ljungreen Bergman, har fungeret rigtig godt. Og så har vi gennem klyngen haft mulighed for at snakke med andre med forstand på IoT og teknologiens udfordringer. Det har også gjort det muligt at komme i kontakt med andre use-cases, fortæller Oline Stærke.
Særligt sidstnævnte er en stor hjælp, fordi IoTBee kan anvendes i utallige sammenhænge. Udover webløsningen sælger
IoTBee også hardware, som kan forbindes til stort set alle typer af sensorer.
- Det vil sige, at man som virksomhed ikke behøver at købe en ny boks, hvis man skal bruge en ny type sensor, siger Oline Stærke.
Kan bruges til mange ting
Projektet er lavet i samarbejde med virksomhederne Guldager og StaySeat, som har givet data og feedback på løsningen.
StaySeat leverer hynder med opvarmning til restaurationsbranchen, og her har sensorerne fra IoTBee gjort det muligt at indsamle data for brug og slid på hynderne. Til glæde for både dem selv og deres kunder.
For Guldager, som er et vandbehandlingsfirma, kan sensorer fra IoTBee tilkobles deres vandfilte og fortælle, når filtrene skal udskiftes. Så kan de monitorere filtrenes forbrug på off-site og optimere deres planlægning, så de kan skifte flere filtre på samme tid.
Afslutningswebinar den 14. februar
Lyder IoTBee interessant, kan du den 14. februar deltage i et webinar, hvor vi præsenterer projektet og bliver klogere på IoT-implementering generelt.
Det sker gennem konkrete eksempler, som gives af både udviklere og virksomheder, der har haft succes med deres implementering.
Medfinansieret af Den Europæiske Union