Samarbejde mellem DigitalLead og Innovation Centre Denmark Seoul skal skabe nye muligheder for dansk – koreansk samarbejde

Et samarbejde mellem DigitalLead og Innovation Centre Denmark Seoul skal styrke samarbejdet mellem danske digitale virksomheder og sydkoreanske organisationer, der udvikler smart city-løsninger i Sydkorea. Projektet hører under Uddannelses- og Forskningsstyrelsens Global Innovation Network Programs (GINP).

Hvis der er noget, de er særligt gode til i Sydkorea, så er det digitalisering og smart city løsninger. Det sydkoreanske samfund er højt udviklet, og den sydkoreanske regering har i en årrække investeret massivt i at udvikle fremtidens smart city løsninger. Flere sydkoreanske byer er derfor blandt de mest teknologisk avancerede, og har en markant integration af digitale løsninger i forhold til effektiv bydrift.

I smart cities bruger man teknologi og data til at forbedre bylivet, med fokus på bæredygtighed og effektivitet. Og det er her danske digitale virksomheder kommer ind i billedet. I Danmark er vi nemlig særligt dygtige til at bruge digitale værktøjer til at skabe fremtidens bæredygtige løsninger. Og det vækker interesse i Sydkorea.

Derfor har DigitalLead, i samarbejde med Innovation Centre Denmark Seoul, indgået i et samarbejde, der skal skabe nye muligheder for danske virksomheder.

Ifølge Mihong Kim, der er Senior Science, Technology and Innovation Officer hos Innovation Centre Denmark Seoul, er det også et af de områder, hvor danske virksomheder kan bidrage til at udvikle fremtidens smarte byløsninger i Sydkorea.

”GINP vil støtte og forbedre samarbejdet mellem Danmark og Sydkorea ved at udnytte nye digitale løsninger til at fremme den grønne omstilling. Sydkoreanske byer er førende på verdensplan i at udvikle smart city-løsninger og implementere avanceret infrastruktur, mens Danmarks engagement i bæredygtighed og kulstofneutral byudvikling er tydeligt. Dette samarbejde er i tråd med visionen om en mere bæredygtig og inkluderende fremtidsby,” siger hun.


Koreansk delegation var på besøg i Danmark

Onsdag den 13. marts var en sydkoreansk delegation, bestående af repræsentanter fra blandt andet det koreanske ministerie for land og transport, KAIST, der er et fremtrædende sydkoreansk forskningsuniversitet, og K-Water, der er det koreanske statslige agentur for vandressourcer og globalt anerkendt for deres indflydelse på byplanlægning og digital transformation, på besøg.

”Besøget fra Sydkorea markerer det første skridt i et langvarigt partnerskab, hvor der skabes en platform for innovation og forretninger mellem danske virksomheder og sydkoreanske aktører. Selvom der er langt fra Danmark til Sydkorea, så ligner de to lande hinanden meget. Begge lande er blandt de mest digitaliserede lande i verden, og derfor er der rigtig gode muligheder for at gøre forretning i Sydkorea,” siger Henrik Aarestrup, CEO i DigitalLead.

Mulighed for internationalt samarbejde

Lasse Hedegaard Hansen, der er erhvervsforsker ved IT34 og Aalborg Universitet, var med, da den sydkoreanske delegation kom på besøg. Han er en del af det DigitalLead-støttede projekt, Den Digitale Undergrund, der arbejder på at skabe et 3D kort over, hvad der ligger af kabler og ledninger i vores undergrund.

Projektet benytter LE34 SmartSurvey-teknologi, der ved hjælp af kameraet i en ganske almindelig smartphone, kombineret med kunstig intelligens og augmented reality (AR), skal gøre det nemt at danne sig et overblik over, hvad der ligger af kabler og anden infrastruktur i vores undergrund. Teknologien fungerer ved, at man filmer en kort sekvens af en åben ledningsgrav, hvorefter der dannes en 3D punktsky, som lagres i skyen og kan tilgås af entreprenører, der kan bruge det, når de skal udføre bygge- og anlægsarbejde.

Lasse Hedegaard Hansen fortæller, at det ikke kun er i Danmark, at man ikke har styr på, hvad der ligger i undergrunden. I Sydkorea har man samme udfordring.

”Vi kunne hurtigt blive enige om, at det var et globalt problem. Alle i verden har problemet med, at de ikke helt har styr på deres ledninger i undergrunden.”

Derfor vil Lasse Hedegaard Hansen og resten af partnerne i projektet meget gerne udvide projektet uden for Danmarks grænser.

”Vi vil gerne lave et internationalt netværk. Vi havde umiddelbart tænkt på Europa, men man kunne sagtens kigge uden for Europas grænser.”


Ifølge Lasse Hedegaard Hansen var det inspirerende at se, hvor villige blandt andet K-water var for at dele deres data.

”De var meget åbne for at lave en platform, hvor man kan dele data. Det var fedt at opleve.”

Hvis du vil høre mere om mulighederne i GINP projektet, kan du kontakte teamlead, Jonas Hansen.

Arrangementet er en del af Global Innovation Network Program og er støttet af 

Forskning og Uddannelsesstyrelsen

”De var meget åbne for at lave en platform, hvor man kan dele data. Det var fedt at opleve.”

- Lasse Hedegaard Hansen

For mere information

LinkedIn logo Jonas Hansen

Jonas Hansen

Senior Funding Manager - Teamlead Digital&Green
+45 20 89 53 78
jh|digitallead.dk