AI som konkurrenceparameter - fra teknologi til etik

Kunstig intelligens åbner op for utallige nye muligheder for virksomheder, borgere og samfund – men hvordan udnytter man teknologien til at skabe konkurrencefordele, og hvordan sikrer man sig, at teknologien udnyttes etisk ansvarligt?
Det er fokuspunkterne, når vi den 25. august byder indenfor til en konference, hvor vi både sætter spot på de forretningsmæssige potentialer og de etiske aspekter af kunstig intelligens.

Hør bl.a. erfaringer fra nogle af de første danske virksomheder, der begyndte at anvende teknologien, og få seneste nyt fra regeringens nye Dataetiske Råd.

Læs mere og tilmeld dig via konferencewebsitet her: www.businesstechevent.dk.

Er du medlem af DigitalLead, skriv da rabatkoden MEDLEM ved tilmelding.

  • 09.00-09.05 Velkomst v/ Karsten Dehler, direktør, Stibo Accelerator
  • 09.05-09.50 Keynote: AI-ekspert Thomas Telving: "Etiske algoritmer". Et foredrag om etik, jura og kunstig intelligens. Kunstig intelligens er svært nok at få armene om teknologisk. Men det bliver endnu sværere, når man inddrager det menneskelige perspektiv. De etiske dilemmaer skyder op som paddehatte, og tempoet i softwareudviklingen får juraen til at ligne en skildpadde, der løber om kap med en hare. I foredraget "Etiske algoritmer" dannes der via eksempler og cases et overblik over nogle af de menneskelige spørgsmål, kunstig intelligens rejser. Filosofien inddrages som værktøj til at forstå problematikkerne, og der opfordres til diskussion og stillingtagen undervejs. Afslutningsvis skitseres en enkel metode til at gardere sig mod at få fingrene i det tekno-etiske fedtefad.
  • 09.50-10.20 Teknologien fra Tesla kan styrke din kvalitetskontrol v/ Rasmus Plaetner Bisgaard, Business Unit Leader, Trifork. Danmark er kendt for at producere kvalitetsprodukter til hele verden, alt fra Grundfos, Louis Poulsen, Danish Crown, Velux, Coloplast og mange andre. Det kræver et stort fokus på kvalitet i produktionsprocessen og kvalitetskontrol udføres i mange tilfælde manuelt, hvilket både er omkostningstungt, tidskrævende og ofte fejlbehæftet. Edge Machine Learning-robotter kan sikre ensartethed i kvalitetskontrollen, hvor fejl findes i realtid og sendes tilbage til linjen, så der ikke alene findes fejl, men der også sker en betydelig fejlreduktion på sigt. Edge Machine Learning-teknologien kræver ikke store investeringer, og kvaliteten har taget et kvantespring i takt med de “selvkørende” bilers fremmarch, da eksempelvis Tesla-bilerne anvender den samme teknologi til at orientere sig i trafikken og derved kører selv. I dette indlæg forklarer Rasmus teknologien og mulighederne, så alle kan være med. Vi gennemgår en case med Velux - en af Danmarks førende high end produktionsvirksomheder – hvor teknologien allerede er testet og afprøvet med rigtig gode forretningsmæssige resultater.
  • 10.20-10.40 Kaffepause
  • 10.40-11.10 Stephen Alstrup, CEO & Co-Founder, SupWiz. SupWiz er måske Europas stærkeste AI-startup med fokus på kundeservice og support. Med stor held har SupWiz sammen f.eks. TV2, Københavns Kommune, one.com og NNIT vist, hvorledes AI i kundeservice kan skabe stor værdi, bl.a. via chatbots. I denne præsentation gennemgås en række cases med fokus på værdiskabelsen der er sat i produktion (og ikke blot PoC), og hvad det har krævet.
  • 11.10-11.40 Kunstig intelligens + de rigtige data = Unikke løsninger for borgere og samfund v/ Hans Henrik Dahl Børgesen, Advisory Director - KMD’s division for Data, Information Management & Analytics (DIMA). Data er overalt, og som råolie til anvendelsen af kunstig intelligens skaber det utallige nye muligheder for at udarbejde smarte services og ydelser for virksomheder, borgere og samfund. KMD giver nogle konkrete eksempler på, hvordan de rigtige data og teknologierne bag kunstig intelligens kan skabe unikke resultater til gavn for både borgere og samfund.
  • 11.40-12.30 Frokost
  • 12.30-13.00 AI Battle v/ Stephen Alstrup, KU; Rolf Lyneborg Lund, AAU og Thomas Ploug, AAU. ’Hvem har ansvaret, når en førerløs bil kører galt? Er det OK, at politiet bruger algoritmer til at forudsige, hvem der begår kriminalitet? Eller at kommunen bruger sociale data til at overvåge særlige grupper?" Disse spørgsmål viser, at det er essentielt, at man sideløbende med det teknologiske arbejde med AI også afdækker de etiske faldgruber ved brugen af den. AI og etik er uløseligt forbundet, og de danske universiteter har fokus på emnet – i såvel deres forskning samt undervisning på området. I vores AI Battle diskuterer 3 førende forskere inden for AI, hvordan og med hvilke midler vi bedst undgår Big Brother-samfundet – og samtidig ikke sakker bagud teknologisk.
  • 13.00-13.30 Danmarks første sociale servicerobot v/ Kian Floor Ulriksen, Yodaway. Mød Danmarks første sociale servicerobot og hør, hvordan Yodaway ApS i Aalborg arbejder med kunstig intelligens. Virksomhedens Smartpoint-enheder bruger AI-modeller til at analysere på mennesker i den fysiske verden ud fra tracking af eksempelvis køn, aldersgruppe, samt ankomsttidspunkt, og de 1 meter høje robotter udfører praktiske opgaver og fungerer som levende kommunikationsplatform både on- og offline.
  • 13.30-14.15 AI er det bedste, der er sket for etikdiskussionen v/ Anders Kofod-Petersen, leder af Alexandra Instituttets afdeling i København og professor i kunstig intelligens ved Norges Teknisk-Naturvidenskabelige Universitet (NTNU) i Trondheim. I Danmark har vi tillid til hinanden, virksomheder og det offentlige. Tillid er en forudsætning men også en udfordring for digitalisering. Derfor skal de digitale løsninger, vi udvikler, i højere grad bygge på tillid ved både at være cybersikre, transparente og kunne håndtere dansk. Mange virksomheder efterspørger redskaber, standarder og benchmarks for at kunne sætte moderne løsninger og nye produkter i drift eksempelvis inden for kunstig intelligens. Anders kommer i sit oplæg ind på nogle af de kommende muligheder. Og hvorfor han mener, at AI er det bedste, der er sket for etikdiskussionerne i umindelig tid.
  • 14.15-14.30 Kaffepause og operamoment
  • 14.30-15.00 Dataetik - teknologisk og menneskelig fejlbarlighed v/Mikkel Holm Sørensen, Dataetisk Råd & /KL7. Mikkel er medlem at det danske Dataetisk Råd, grundlægger af /KL.7, som er førende inden for datadrevet adfærdsdesign og i dag en specialistenhed i Implement Consulting Group. Han er en af landets mest efterspurgte rådgivere inden for emner som datastrategi, datakultur og dataetik, og /KL.7 har bl.a. bistået myndigheder og organisationer med at udvikle den mærkningsordning for ansvarlig brug af data, som Industriens Fond, Dansk Erhverv, Dansk Industri og SMV Danmark sætter i søen i 2020.
  • 15.00-15.30 Keynote: Bestyrelsesmedlem og investor Kathrine Stampe: AI Governance og AI Ledelse. Et foredrag om ledelse af ny teknologi som kunstig intelligens i virksomheder og organisationer. Markedet for kommerciel anvendelse af kunstig intelligens er i kommerciel vækst. Men følger vores AI ledelseskompetencer med? Lige når det kommer til AI, er et stærkt teknologisk lederskab og en vis tech indsigt påkrævet højt op i organisationen - simpelthen fordi teknologien er så potent, som den er. Algoritmer er selvlærende, de træffer beslutninger uden om mennesket, og de ændrer sig af sig selv for at blive mere effektive og præcise. Det er dens styrke. På godt og ondt. Det stiller krav til os, der leder transformationer med ny teknologi i organisationen: Har vi sat den rigtige governance struktur op? Hvordan leder vi algoritmer? Under foredraget trækker Kathrine både perspektiver, potentialer og dilemmaer frem, som vi må forholde os til.
  • 15.30 Afrunding og tak for i dag

Program

09:00 - 10:00

Registrering og morgenmad

Lokale 1

10:00 - 10-30

Velkomst

Lokale 1

10:30 - 12:00

8 ultimative tricks til at bygge en chatbot

Lokale 1

12:00 - 13:00

Frokost

Lokale 1

Del på LinkedIn
25. august 2020
Kl. 09:00 - 15:30

Priser

Medlemmer
kr. 495,-
Ikke-medlemmer
kr. 995,-
Alle priser er DKK og ekskl. moms
Tilmeldingsfristen er desværre overskredet. Kontakt DigitalLead for tilmelding.

Tilmeldingsfrist

21. august 2020 kl. 00:00

Sprog

Dansk

Arrangører

    DigitalLead + Computerworld

    Oplægsholdere

    LinkedIn logo Karsten Dehler

    Karsten Dehler

    Director, Stibo Accelerator
    Stibo A/S
    LinkedIn logo Kian Floor Ulriksen

    Kian Floor Ulriksen

    Co-Founder
    Yodaway ApS

    Relaterede arrangementer