DigitalLead arrangerede, at digitale virksomheder kunne mødes med kommuner og andre offentlige organisationer. I en hurtig speeddating session kunne virksomhederne starte en indledende dialog.
DigitalLead havde i samarbejde med Kommunernes Landsforening, Gate 21, Kombit og DI Digital sat grønne digitale virksomheder i stævne med en lang række kommuner og offentlige aktører. Arrangementet hedder Klimateknologi og er en del af en arrangementsrække, hvor virksomheder kan pitche deres løsninger, få feedback og starte dialoger om fremtidigt samarbejde, blandt andet gennem en speeddating-session, der gør, at virksomhederne effektivt kan møde mange forskellige offentlige aktører.
Over 50 deltagere var tilmeldt arrangementet, der fandt sted i KL Huset på Island Brygge i København. Blandt de tilmeldte var blandt andet Sebastian Herche og Nikolaj Mackenzie, der er stiftere af virksomheden Drivn.
Drivn har udviklet en app, der automatisk tracker alt CO2-udslip på medarbejderpendling. Løsningen skal være med til at skabe bevidsthed om CO2-udslip og hjælpe medarbejderne med at udlede mindre CO2, når de pendler i forbindelse med arbejdet.
”En stor del af appen er inspireret af Strava, så meget af det er nudging og gamification, der kan være med til at inddrage medarbejderen. Det handler om adfærdsændring,” forklarer Nikolaj Mackenzie, som suppleres af Sebastian Herche, der understreger, at appen er nem at bruge og kræver meget lidt af den enkelte medarbejder.
”Så snart medarbejderen har registreret sig, behøver de ikke åbne den igen. Den kan tracke og regne ud, hvordan man transporterer sig.”
Både Sebastian Herche og Nikolaj Mackenzie fortæller, at de fik rigtig meget ud af arrangementet og mødet med kommunerne og offentlige aktører.
”Vi havde supermange spændende dialoger. Hvis man gerne vil handle med det offentlige, er formatet virkelig optimalt,” lyder det fra Sebastian Herche.
Nikolaj Mackenzie fortæller, at flere af de oplæg, der også var på programmet, var gode til at skabe klarhed over, hvad offentlige organisationer og kommuner kigger efter, når det kommer til digitale løsninger og applikationer.
"Der var viden om, hvordan man kan samarbejde med det offentlige; der er flere niveauer, og det har været rigtig godt.”
Fokus på indledende dialoger
Palle Dinesen er stifter af virksomheden UbiqiSense. Han deltog i arrangementet for at pitche deres løsning til de fremmødte kommuner og offentlige aktører.
UbiqiSense leverer løsninger til smart bygningsteknologi, der gør det muligt for virksomheder at overvåge og optimere energiforbrug samt rumudnyttelse. Deres teknologi bruger sensorer og dataanalyse til at skabe mere effektive og bæredygtige arbejdsmiljøer.
"Formatet er virkelig godt; man får lov til at pitche, og speeddating er effektivt til at skabe en indledende dialog, som man kan tage med videre,” lyder det fra Palle Dinesen. "Vi har haft en rigtig god dialog med SKI (Staten og Kommunernes Indkøbsservice, red.) og flere af de kommuner, der har været med i dag."
”Vi kigger efter løsninger, som kan passe ind hos os som kommune.”
Emilie Jensen og Mette Byskov Lund-Vogensen er begge digitaliseringskonsulenter hos Halsnæs Kommune. For dem har arrangementet været lidt af en øjenåbner til, hvad der er af digitale løsninger derude.
”Vi kigger efter løsninger, som kan passe ind hos os som kommune, og hvor det er kompatibelt med det, vi har,” siger Mette Byskov Lund-Vogensen.
Emilie Jensen fortæller, at arrangementet har givet dem flere spændende dialoger, som de senere kan følge op på:
"Vi kom lidt uvidende om klimateknologier, da det ikke er vores stærke side, men vi har helt klart fået inspiration, som vi kan tage med hjem.”
Hos DigitalLead arbejder vi lige nu på, at det næste Klimateknologi-arrangement kan komme til Aalborg i slutningen af 2024. Hvis du er interesseret i at deltage, kan du række ud til innovationsmanager Lene Lund på LL@digitallead.dk eller følge med i vores kalender og nyhedsbrev.