Syv virksomheder er blevet udvalgt til at deltage i DigitalLeads acceleratorprogram, Beyond Beta. Programmet sigter mod at støtte nye virksomheder i en vækstfase, hvor fokus er på opskalering, øget omsætning og udvidelse af markedsandele.
De syv virksomheder, der skal deltage i DigitalLeads acceleratorprogram, Beyond Beta, er netop blevet offentliggjort.
Programmet skal være med til at udvikle virksomhederne yderligere, så de genererer større omsætning og give dem hjælp til at nå længere ud på markedet både i Danmark og i udlandet.
De syv virksomheder er vidt forskellige, men har alle det tilfælles, at de er digitale og innovative, og at de er relativt nye virksomheder, der allerede har demonstreret, at de har et produkt eller ydelse som markedet efterspørger.
DigitalLead har taget en snak med tre af de syv udvalgte virksomheder, om deres virksomhed, og hvad de ser frem til i acceleratorprogrammet.
DigitalLead lyder spændende i forhold til den sparring, vi har brug for som virksomhed”
Laurids Sund er medstifter af virksomheden Gismap, der laver digitale kort, som kan bruges til grøn drift og vedligeholdelsesarbejde i anlægsbranchen. Kortene hjælper med at holde styr på geografiske data, og kan være med til at styrke bæredygtighed og biodiversitet i forbindelse med anlægsarbejde.
”Anlægsbranchen mangler skarphed i forhold til digitalisering, vi vil gerne være med til at hjælpe dem, til at blive mere digitale, og til at dokumentere de bæredygtige tiltag de laver,” forklarer Laurids Sund.
Gismap bruger såkaldte "Geografiske Informationssystemer" til at indsamle, analysere og præsentere rumlige og geografiske data. Teknologien gør det muligt at fortolke og visualisere data endnu bedre end almindelige kort. Laurids Sund forklarer, at de hos Gismap gerne vil skabe endnu mere detaljerede kort.
”Vi vil gerne udnytte Danmarks gode datakilder, derfor er vi ved at udvikle en AI-model, der kan assistere i at skabe nye kort.”
Laurids Lund og resten af holdet hos Gismap ser frem til at starte i acceleratorprogrammet.
”DigitalLead lyder spændende i forhold til den sparring, vi har brug for som virksomhed, og acceleratorprogrammet lyder som en spændende rejse,” siger Laurids Sund.
Flere virksomheder fra tidligere forløb
Virksomheden Cyberjuice, er også blevet udvalgt til at være en del af acceleratorprogrammet. Cyberjuice hjælper små- og mellemstore virksomheder med at få styr på krav til cybersikkerhed, når de laver forretning med større virksomheder.
Cyberjuice har været med i et tidligere Beyond Beta startup program, og det var den gode oplevelse der, som fik stifter Bodil Biering, til at søge om at komme med i acceleratorprogrammet:
”Startupprogrammet var virkelig godt. Der var mulighed for at skabe projekter med ekstern hjælp, og programmet var skræddersyet til hver virksomhed,” siger Bodil Biering og tilføjer:
"Programmet passer godt til, hvad vi gerne vil i Cyberjuice. Jeg håber på at få hjælp til at få en god investeringsrunde på plads, og hen mod slutningen af året vil vi gerne arbejde på at blive klar til komme ind på det internationale marked."
Dynamic Safety System er ved at udvikle et software-system, der anvender kunstig intelligens til at forebygge ulykker og hændelser i forbindelse med løft og installation i en række forskellige sværindustrier.
”Det er et flot tilbud. Det første program var en rigtig god hjælp til at komme igennem en forretningsplan,” lyder det fra stifter Tom Christensen.
Tom Christensen forklarer, at han ser meget frem til det nye acceleratorprogram, fordi det første program har været rigtig godt til at få nogle grundlæggende ting på plads i forhold til hans virksomhed.
”Jeg er virkelig taknemmelig for hjælpen til at få sikret mine immaterielle rettigheder.”
Virksomhederne, der er blevet optaget i accelerator programmet, mødes 19. marts til opstartsmøde.