Digitalt Topmøde 2021, der streames fra Aarhus Rådhus, sætter temaet ‘Trust & Tech’ til debat. Vi samler politikere, erhvervsliv og forskere for at diskutere, hvorfor og hvordan tillid implementeres i teknologi.
Digitalt Topmøde 2021 sætter fokus på Danmarks digitale fremtid. Vi dykker ned i centrale spørgsmål om, hvordan vi udnytter digitaliseringens mange mulighederne for innovation og vækst, samtidig med at vi som samfund styrker og bevarer tilliden og retten til et privatliv i en digital tidsalder.
De skarpe og indflydelsesrige debattører giver deres bud på, hvordan vi med et digitalt, innovativt og demokratisk mindset skaber forandringer, og hvordan vi gør tillid og privacy til en dansk konkurrencefordel.
Glæd dig til et alsidigt og spækket program, hvor du bl.a. kan møde:
- Kim Stensdal, Dansk IT (moderator)
- Betina Hagerup, direktør for markeder, Dansk Erhverv
- Rikke Hvilshøj, adm. direktør i Dansk IT
- Tommy Ahlers, medlem af Folketinget hos Venstre
- Thomas Nørmark, Itelligence
- Tim Sloth Jørgensen, programchef for cyberindsats i Industriens Fond
KEY TAKE-AWAYS
- Holdninger til tillid i den digitale fremtid
- Præsentation af den nyeste forskning om tillid i relation til teknologi
- Debat om regeringens ambitioner for digitalisering
- Cybersikkerhed som et konkurrenceparameter for danske virksomheder
- Input fra virksomheder, der har erfaringer med at indbygge tillid og transparens i teknologi
OFFENTLIG DIGITALISERING: HVORDAN FINDER VI DEN RETTE BALANCE?
Ved at satse målrettet og ambitiøst på digitalisering og nye teknologier kan den offentlige sektor styrkes og fornyes til gavn for borgere, virksomheder og hele samfundet. Men hvordan udnytter man mulighederne med f.eks kunstig intelligens, big data og automatisering uden at gå på kompromis med grundlæggende danske værdier som retten til et privatliv?
I debatten bliver du klogere på, hvordan Danmark er blevet blandt de bedste i verden til offentlig digitalisering – og du får en række bud på, hvordan vi som nation kan styrke den offentlige sektor yderligere i de kommende år med udgangspunkt i digitaliseringen. Det kræver et digitalt, innovativt mindset på tværs af offentlige og private aktører, og at vi arbejder målrettet på at udvikle digitale løsninger, der på én gang udforsker de nye muligheder og samtidig bevarer fokus på den altafgørende tillid mellem borgere og myndigheder.
PRIVACY OG CYBERSIKKERHED SOM KONKURRENCEPARAMETRE
Digitaliseringen griber om sig i et hastigt tempo i både den offentlige og private sektor. Mens brugen af data og nye digitale teknologier rummer et enormt potentiale, står det efterhånden også klart for de fleste, at potentialet først for alvor kan indfries, når vi samtidig også har styr på cybersikkerhed og privacy.
Med den danske tilgang til digitalisering er opstået en gylden mulighed for et nyt dansk eksport- og væksteventyr. Derfor zoomer vi i debatten ind på, hvordan privacy og cybersikkerhed kan udnyttes som konkurrencefordele både nationalt og internationalt. Hvordan gør vi ”Made In Digital Denmark” til et kvalitetsstempel? Og hvad kræver det af både leverandører, kunder og beslutningstagere i Danmark, hvis privacy og cybersikkerhed skal gå hånd i hånd med innovativ digitalisering og gøres til en konkurrencefordel for Danmark og danske virksomheder?