ENERGIDATA: overvågning eller innovation.

Det nye marked for digitale løsninger, der bygger på vores energidata, er i udvikling. Flere og flere virksomheder og startups bygger løsninger, som anvender energidata. Kom og hør mere om energinets data og hvilke indsigter vi kan få med disse data.

Hvornår skal du bruge strøm for at den er billigst? Det spørgsmål kunne de færreste danskere svare på for bare et år siden, men så invaderede Putin Ukraine og ændrede alt, med de skyhøje energipriser som fulgte med. Pludselig tjekker mange danskere diverse energi-forbrugs-apps på deres telefoner oftere end deres sociale medier, for at se hvornår de skal lade bilen eller tænde vaskemaskinen. Adgang til energidata giver os mulighed for at bruge strømmen når den er grønnest og billigst, men i det datadrevne samfund er det ikke kun borgeren der kigger på elmåleren men også elmåleren der kigger tilbage på borgeren.

Data om energi og hvem og hvordan den forbruges, rejser en række nye muligheder og dilemmaer. Vi har brug for innovative løsninger der kan styrke os igennem energikrisen og styrke den grønne omstilling, men hvor langt skal vi gå i forhold til anvende, dele og beskytte de oplysninger der findes i energidata?

Deltag i denne spændende dag og få indblik i digitale dilemmaer og muligheder ved at bruge borgernes energidata til at sikre grøn omstilling.



Medfinansieret af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen

Udpluk af programmet:

Velkomst: Lisbeth Knudsen, Strategidirektør Tænketanken Mandag Morgen & Birgit Nøhr, COO DigitalLead sætter scenen.

Energidata: Hvad er energidata, hvad kan de fortælle os og hvilke løsningstrends ser vi i øjeblikket ved Christian Adelhardt fra Energinet.

Potentialer ved fritstilling af energidata. Søren Skov, CEO Center Danmark, fortæller om det danske energidata økosystem og potentialerne ift. den grønne omstilling. En repræsentant fra det offentlige marked vil perspektivere på problemerne, som fylder i kommunerne og hvordan datapotentialet kan imødekomme nogle af problemstillingerne

Udfordringerne ved fritstilling af energidata: Fokus er cyber risici og dataetiske udfordringer. Jens Myrup, Professor i Cyber Security ved AAU beriger med viden om trusselbilledet og hvad hacker kan bruge vores energidata til. Birgitte Arent Eiriksson, Data Etisk Råd og Vicedirektør og advokat i Justitia giver et dataetisk perspektiv på temaet.

Paneldebat: Om de mange digitale dilemmaer og muligheder ved at anvende borgernes energidata til at sikre grøn omstilling.

Dagen modereres af Lisbeth Knudsen.

Del på LinkedIn
2. februar 2023
Kl. 12:00 - 16:00

Priser

Medlemmer
Gratis
Ikke-medlemmer
Gratis
Alle priser er DKK og ekskl. moms
Sidsel Skovborg
+45 30 76 71 13
sis|digitallead.dk
Bryghusgade 10, 1473 København, Danmark
Tilmeldingsfristen er desværre overskredet. Kontakt DigitalLead for tilmelding.

Tilmeldingsfrist

1. februar 2023 kl. 12:00

Sprog

Dansk

Arrangører

  • ADD - Algoritmer, Data og Demokrati
  • Data Etisk Råd
  • DigitalLead
DigitalLead