Future Tech: IoT @ Idemolab

Hvad er IoT egentligt? Hvordan forbedrer man sine produkter eller laver nye serviceydelser baseret på IoT? Og hvordan kan IoT bidrage til en digital optimering af produktion og logistik?

IoT (Internet-of-Things) er en helt central teknologi i den digitale omstilling. IoT er teknologien, der muliggør den basale digitalisering af alle virksomhedens fysiske aktiver lige fra produkter og produktionsmidler til lager, distribution, lokaler og bygninger, mv. Alle vegne findes der et kæmpe uudnyttet potentiale for monitorering og dataopsamling, som blandt andet kan bruges til at få mere viden, sænke omkostninger, optimere produkter og produktion og ikke mindst at skabe nye forretningsmodeller og serviceydelser.

Vi byder nu i samarbejde med FORCE Technology inden for i IdemoLab, som er FORCE Technologys IoT design og innovationslaboratorie. IdemoLab er etableret for netop at skabe hurtig innovation af IoT-koncepter og IoT-løsningsdesign, hvori der indgår elementer som sensorer, elektroniske komponenter, software og hardware. IoT, Data and Services Innovation hos FORCE Technology er førende inden for IoT og bruger IdemoLab til at kombinere innovationsmetoder, Design Thinking og virksomhedsinnovation med elektronik og ingeniørviden.

Der er begrænset antal pladser ved eventen. Vi overholder til enhver tid de gældende COVID-19 retningslinjer - husk derfor gyldigt coronapas. 

Program

09.00-09.05

Velkomst

09.05-09.25 

Introduktion til FORCE Technology og IDSI af Morten Wagner, Head of Department, Design, Services and Business.

Hvilke typer samarbejder laver vi i FORCE Technology og i forretningsenheden IDSI? FORCE Technology er en af Danmarks syv uvildige og uafhængige Godkendte Teknologiske Servicevirksomheder (GTS), der gør det muligt for flere virksomheder at anvende ny forskning og teknologi. I IoT, Data and Services innovation (IDSI) bygger vi bro mellem nye hardwareteknologier, design thinking og forretningsudvikling.

09.25-09.45

Hvad er IoT? af Anders Jacob Madsen, specialist

Hvad er IoT egentlig, og hvad består et IoT-system af? IoT er for alle, og vi interagerer alle med IoT-produkter i vores hverdag. IoT gør det muligt at tage beslutninger og handle på grundlag af værdifuld viden i form af data.

​09.45-10.05

Oplæg om FogU indsatsen ”IoT-drevet Forretningsdesign” af Morten Wagner, Head of Department, Design, Services and Business

Hvordan kortlægger man vejen fra IoT-idé til forretning? IoT-drevet forretningsdesign omhandler hvordan IoT og nye teknologiske muligheder kommer til udtryk i egentlig forretningsskabelse og bliver en fuldt integreret del af virksomhedernes værktøjskasse.

10.05-10.25

Oplæg om Industri 4.0 og digitalisering af forsyningskæden af P.hd. Michele Colli, Specilist.

Hvordan kan en virksomhed monitorere sin forsyningskæde? Hvor skal man starte og hvordan? Stort set alle virksomheder har potentiale til at digitalisere forsyningskæden og implementere IoT og være en del af industri 4.0, som er kendetegnet ved integrationen mellem den digitale verden og den fysiske produktion.

10.25-10.40

PAUSE

10.40-11.00

Essentiel Design Thinking omkring elektronik og ny teknologi af Morten Wagner, Head of Department, Design, Services and Business

Hvordan kan man bruge Design Thinking når man arbejder med elektronik og laver nye IoT-koncepter? Brugen af Design Thinking metoder i udviklingen af IoT-produkter samt konstant at spørge ”hvorfor” og ”hvordan” sikrer succesfulde innovationsprocesser.

​11.00-11.20

Nordic IoT Centre og IoT Økosystem af Anders Struwe Mynster, Head of Department, IoT Technology, Architecture & Data.

I Nordic IoT Centre samles relevant viden om IoT og IoT-løsninger, og samarbejdet sikrer, at danske virksomheder får mulighed for adgang til de kompetencer og specialer, som passer til netop deres behov med det rette økosystem af leverandører indenfor IoT.

11.20-11.30

Lær at bygge et IoT system af Anders Jacob Madsen, specialist.

Er IoT for alle? Det korte svar er JA – og det er nemt at komme i gang. Her viser vi og prøver IdemoBits - et kit af elektroniske byggeklodser, som kan sammensættes på utallige måder og dermed blive til (næsten) hvad som helst.

​11.30-12.00 

Laboratoriebesøg i IdemoLab og Byg dit eget IoT-system.

I hold besøger vi IdemoLab og viser mulighederne og hvordan vi arbejder, mens de resterende bygger egne IoT-systemer med IdemoBits.

Målgruppe

  • Virksomheder, der overvejer at anvende IoT i produkter, produktionsprocesser mv.
  • Vvirksomheder, der netop er gået i gang med at anvende og/eller udvikle IoT. 
  • Øvrig, der er interesseret i IoT, og som ønsker et kig bag kulissen i FORCE Technologys Idemolab
Del på LinkedIn
7. oktober 2021
Kl. 09:00 - 12:00

Priser

Medlemmer
Gratis
Ikke-medlemmer
kr. 500,-
No-show gebyr
kr. 500,-
Alle priser er DKK og ekskl. moms
Sofie Toft
+45 21 85 35 37
st|digitallead.dk
FORCE Technology Venlighedsvej 4 2970 Hørsholm

Tilmeldingsfrist

6. oktober 2021 kl. 12:00

Afmeldingsfrist

6. oktober 2021 kl. 12:00

Arrangører

  • DigitalLead
  • FORCE Technology

Oplægsholdere

LinkedIn logo Anders Jacob Madsen

Anders Jacob Madsen

IoT specialist, FORCE Technology
LinkedIn logo Anders Mynster

Anders Mynster

Senior specialist, IoT, Data & Services Innovation, FORCE Technology
LinkedIn logo Michele Colli

Michele Colli

IoT specialist, FORCE Technology
LinkedIn logo Morten Wagner

Morten Wagner

Head of Department, IdemoLab, FORCE Technology

Relaterede events