Responsible AI - DigitalDays Event

Mød PwC og Institut for Menneskerettigheder i dette webinar med fokus på Responsible AI.

Oplæg v/ Simom Schrøder, Director, PwC

AI er kommet for at blive, og det skaber et kæmpe potentiale for at accelerere udviklingen af vores virksomheder og samfund. Bruges AI klogt, kan det skabe enorme fordele for virksomheder, regeringer og enkeltpersoner over hele verden. Men det store potentiale kommer desværre ikke uden tilhørende risici.

  • Er beslutningerne taget af din AI i overensstemmelse med dine værdier? 
  • Stoler omverden på, hvordan og hvorledes du bruger deres data? 
  • Hvorledes vil dit brand påvirkes, hvis du ikke kan forklare, hvordan dit AI-system fungerer?

Det er vigtigt stille sig disse og lignende spørgsmål, således at problemer foregribes, og systemer fremtidssikres, så I har mulighed for at realisere det store potentiale ved AI. Dette er et ansvar, vi alle må påtage os - bestyrelsesmedlemmer, administrerende direktører, virksomhedschefer og AI-specialister.

Ansvarlig og etisk AI – menneskerettighederne som pejlemærke v/ Line Gamrath Rasmussen, Special Adviser, Institut for Menneskerettigheder 


Både i Danmark og globalt investeres betydeligt i AI-løsninger, og mange efterspørger regulering og ansvarlig adfærd fra virksomhederne, der udvikler og udbreder disse nye teknologier. Men ofte kan lovgivningen ikke følge med, og den regulering, der udarbejdes, tager sjældent udgangspunkt i menneskerettigheder, ligesom de potentielt negative effekter på menneskerettighederne ofte ikke er indtænkt eller vurderet. Der er ligeledes mangel på praktiske vejledninger, som virksomhederne kan følge i forhold til menneskerettighederne. 

Så hvordan kan vi sikre os, at principperne og processerne for at udvikle ansvarlig AI er baseret på internationalt anerkendte og lovfæstede menneskerettigheder? Og hvilke redskaber til f.eks. menneskeretlig konsekvensanalyse (HRIA) eksisterer der allerede, som udviklere og aftagere af digitale produkter og løsninger kan læne sig op ad?

Del på LinkedIn
15. juni 2021
Kl. 09:00 - 10:00

Priser

Medlemmer
Gratis
Ikke-medlemmer
Gratis
Alle priser er DKK og ekskl. moms
Tilmeldingsfristen er desværre overskredet. Kontakt DigitalLead for tilmelding.

Tilmeldingsfrist

14. juni 2021 kl. 00:00

Sprog

Dansk

Afmeldingsfrist

14. juni 2021 kl. 00:00

Arrangører

  • DigitalLead
DigitalLead

Oplægsholdere

LinkedIn logo Line Gamrath Rasmussen

Line Gamrath Rasmussen

Special Adviser, Institut for Menneskerettigheder
LinkedIn logo Simon Schrøder

Simon Schrøder

Director, PwC Danmark
Pricewaterhousecoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Relaterede events