Webinar - It og teknologi som driver for den grønne omstilling

Webinar: It og teknologi som driver for den grønne omstilling

Hvis vi virkelig vil standse klimaforandringerne, må vi se fremad og omfavne de teknologiske fremskridt ved at udvikle os ud af problemerne – og ikke mindst ved at udbrede de teknologier, der allerede er opfundet.

Dét er en af kernepointerne i dette webinar, hvor du kan høre prodekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet Jakob Stoustrup fortælle om, hvordan IT og teknologi kan blive den vigtigste driver for den grønne omstilling.

Webinaret er forløber for en konference om IT og grøn omstilling, der afholdes den 19. november i Vejle.

Tilmeldte vil modtage et link inden webinarets afholdelse.

Om oplægget:
De mange it-løsninger i vores samfund er store strømslugere og står for en stor del af klimabelastningen. Men samtidig er der også mange innovative løsninger baseret på it, og disse er samtidig svaret på store dele af klimaudfordringerne.

F.eks ved vi, at automatisering og digitalisering i form af kunstig intelligens og robotter kan nedbringe CO2-udledningen markant på en lang række områder. Og I Huawais rapport ”Accelerating SDGs through ICT”, fremgår det, at der er en direkte sammenhæng mellem et lands udbredelse af it-løsninger, og hvor langt det pågældende land er i forhold til opfyldelse af verdensmålene.

I dagens webinar fortæller Jakob Stoustrup, hvordan han selv arbejder på at reducere sit eget CO2-aftryk, men samtidig mener, at der skal sættes turbo på udviklingen af nye teknologiske løsninger, hvis vi skal gøre os forhåbninger om at nå de ambitiøse klimamål, vi har sat os.

Webinaret afholdes i samarbejde med Computerworld Events.

Webinaret vil blive optaget med henblik på internt brug. Materialet vil ikke blive tilgængeligt for personer uden for arrangørorganisationerne. Ved tilmelding giver du samtykke til denne optagelse. Læs mere om vores brug af Zoom her.

Del på LinkedIn
5. maj 2020
Kl. 14:00 - 15:00

Priser

Medlemmer
Gratis
Ikke-medlemmer
Gratis
Alle priser er DKK og ekskl. moms
Iben Bondegaard Andersen
+45 20 77 16 37
iba|digitallead.dk
Tilmeldingsfristen er desværre overskredet. Kontakt DigitalLead for tilmelding.

Tilmeldingsfrist

3. maj 2020 kl. 00:00

Sprog

Dansk

Arrangører

    Oplægsholdere

    LinkedIn logo Jakob Stoustrup

    Jakob Stoustrup

    Prodekan på Det Tekniske Fakultet for IT og Design på Aalborg Universitet