Internet of Things (IoT)

IoT-teknologien, der tillader forbundne enheder at interagere og udveksle informationer med hinanden, er allerede en væsentlig del af erhvervslivet, hvor teknologien er rygraden i virksomheders digitale vækst og udvikling.

I dag har vi knap 18 milliarder IoT-forbindelser på verdensplan, og blandt andre Juniper Research forudser mere end en fordobling frem mod 2025. Eksempelvis er de store bilproducenter i fuld gang med at implementere IoT-platforme, og inden længe vil alle nye biler således være koblet på nettet. Udrulningen af 5G bliver en driver for udviklingen, idet 5G kan sikre både båndbredde og maksimal stabilitet, så også kritiske funktioner nu kan kobles på internettet via mobilnettet.

Det globale IoT-marked rundede sidste år 500 milliarder dollars, og i 2025 vil værdien være mere end tredoblet og runde 1.600 milliarder dollars. Softwareudvikling vil også i de kommende år udgøre størstedelen af omsætningen, og her har vi i Danmark en række styrkepositioner inden for blandt andet AI, cybersecurity, IoT, VR, AR, Big Data, DevOps, Blockchain, RPA m.v.

For mere information

LinkedIn logo
Birgit Pia Nøhr

Birgit Pia Nøhr

COO & Head of Innovation
+45 29 72 07 01
bpn|digitallead.dk

Udvalgte aktiviter inden for området

IoT Award 2021

Netværksgruppe for Wireless IoT

Nordens foretrukne 5G og Edge Cloud living lab