Hvordan kan digitalisering drive den grønne omstilling?

Digitale løsninger vil spille en nøglerolle i løsningen af de udfordringer, vi som samfund står overfor - men hvordan kan vi i praksis bringe de digitale teknologier i spil for at løse klimaudfordringerne - både i Danmark og globalt? 

Det giver vi nogle bud på i fokusartiklerne her.

Grøn omstilling er digital

"Hos it-erhvervet skal vi også kigge indad. Ansvaret for den grønne omstilling ligger nemlig også i den måde, vi organiserer os på."


Sådan skriver Eva Berneke, adm. direktør i KMD, i dette synspunkt, hvor hun også understreger, at digitalisering er en vigtig del af løsningen - både på klimakrisen og på den økonomiske krise, coronapandemien har forårsaget.

    

Læs mere

  

     

Hovedpointer fra DigitalDays: Digitalisering og grøn omstilling

Se udvalgte pointer fra DigitalDays: Digitalisering og grøn omstilling - genfortalt i ord og billeder af grafisk facilitator Jakob Storm.

Læs mere

Den grønne omstilling er en digital omstilling

It som både en del af problemet og en del af løsningen blev et af hovedtemaerne på den virtuelle konference BUSINESS TECH EVENT: IT OG BÆREDYGTIGHED, der blev afholdt onsdag den 18. november.

I reportagen her fra konferencen kan du læse hovedpointerne fra dagens oplægsholdere, der talte nogle af landets førende eksperter fra forskning og erhverv.

Læs mere

Fra grundforskning til grøn omstilling

En algoritme beskrevet i en videnskabelig grundforskningsartikel er blevet implementeret i en lang række af verdens store serverparker og har resulteret i en meget stor reduktion af ressourceforbruget. 


Et godt eksempel på, at når grundforskning møder industrien, kan digitale løsninger bidrage direkte til den grønne omstilling.

Læs mere

Digitalisering kan bidrage til alle 17 verdensmål

Digitale løsninger kan levere et stort bidrag til den grønne omstilling og bæredygtig udvikling helt generelt. For virksomhederne vil omstillingen åbne for nye forretningsmuligheder og føre til værdiskabelse på mange parametre.


Ifølge Trine Plambech, Manager – Intelligent Sustainability / People, Technology and Business Lab på Alexandra Instituttet, der er partner i DigitalLead, er FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling netop det perspektiv.

Læs mere

Bliv klogere på danske løsninger og projekter

I caseartiklerne her går vi på opdagelse i nogle af de førende danske produkter, løsninger og projekter, som danske forskere og virksomheder står bag.

Kunstig intelligens reducerer bygningers energiforbrug

Data og algoritmer kan afsløre bygningers tilstande og vise, hvor der er de største energibesparelser at hente gennem renoveringer. Det kan give enorme CO2-besparelser. Løsningerne bliver allerede testet i tre store smart city-projekter på tværs af Øresund.

Brug din el fleksibelt og bidrag til den grønne omstilling

I en årrække har forskere på Aalborg Universitet arbejdet med fleksibelt energiforbrug. I et nyt europæisk projekt fortsætter de udviklingen af et koncept, hvor både forbrugere og virksomheders villighed til at være fleksible får afgørende betydning.

Beboere i Nr. Bjert og Strib er med i grønne 'living labs'

Danmark er i fuld gang med at omstille samfundet, så danskernes forbrug og hverdag bliver mere bæredygtig – blandt andet ved at skifte olie- og dieselbiler ud med el-biler. De mange elbiler presser el-nettet – men hvor meget påvirker elbilerne egentlig el-nettet?

Den grønne omstilling bør være digital - og ambitiøs!

Vi ved godt, hvilke udfordringer vi står overfor med klimaforandringerne, og at de nye teknologier kan hjælpe os et stykke af vejen. Det er når den viden skal omsættes til handling i vores virksomheder, at vi har problemet. For hvordan griber man grøn omstilling an, og hvilke teknologier kan anvendes til hvad, så det både giver mening i forhold til klimaet og bundlinjen? Det var der mange gode bud på til InfinITs SummIT 2020 – du får et udpluk her.

Digitalisering i fjernvarmen bidrager til 2030-mål

Det sparer penge og CO2, når fjernvarmesektoren styrer temperaturen med data og lokale vejrudsigter i stedet for tegninger af ledningsnettet og mavefornemmelser.

Se videoer fra Infinit Summit: Grønt digitalt lederskab

Bliv klogere på, hvordan it kan agere løftestang for verdensmålene, og hvordan du som virksomhed kan skabe ny værdi ved at arbejde med verdensmålsomstilling - se alle oplæg fra Infinit Summit online.


Danske projekter om grøn omstilling med digitalisering

Energispring Aarhus - Netværk om energi, bygningsdrift og data

Energispring Aarhus er et professionelt netværk om energieffektivisering via benchmarking om ejendoms- og forbrugsdata. Netværket er forankret i Aarhus Kommune og faciliteres og udvikles af AffaldVarme Aarhus.

Kan kunstig intelligens blive klimakampens hemmelige våben?

Klimaændringerne ændrer verdens økosystemer markant - nu arbejder forskere på Københavns Universitet på at udvikle nye digitale værktøjer, der kan overvåge, simulere og forudse, hvordan verden omkring os forandres. Nøglen er kunstig intelligens kombineret med satellitdata.

Hoteller bidrager til bæredygtig omstilling

Hotelgæsters krav til hotellers grønne profil er stigende. Men hvordan bliver grøn omstilling en god forretning for danske hoteller? Det er omdrejningspunktet for et nyligt projekt på Alexandra Instituttet.