Gæsteblog

Vi inviterer løbende eksperter fra forskning og erhverv til at dele den nyeste viden om digitale teknologier, innovation, forskning og forretningsskabelse. 

Alis Sindbjerg Hinrichsen

Alis Sindbjerg Hinrichsen har arbejdet med transformationer og Supply Chain de sidste 25 år og er nu Commercial Business Development Lead ved Optilon.

Hun har arbejdet både med den strategiske, taktiske og operationelle agenda. Det der driver hende i dag, er at transformere og genopfinde morgendagens Supply Chain så den bidrager positivt til forretningen, samfundet og planeten. Her spiller digitalisering en vigtig rolle.

Læs med, når Alis skriver og inspirerer om den intelligente Supply Chain og hvordan mennesker, processer og teknologier spiller bedst sammen i den forbindelse.

Læs Alis' indlæg "Challenges in building a Circular Supply Chain"

Læs Alis' indlæg "Use the Supply Chain as a lever for your sustainable ambitions"

Anders Henriksen

Anders Henriksen er afdelingschef i PET's Kontraspionageafdeling.

Anders kom til PET i 2019 som chef for Center for Terroranalyse. Han har bred erfaring fra forskningsverdenen, hvor han bl.a. har beskæftiget sig indgående med problemfeltet omkring terrorisme, folkeret og konfliktstudier.

Anders Henriksen har tidligere været leder for Centre for International Law, Conflict and Crisis (CILCC), ved Det Juridiske Fakultet, Københavns Universitet. Anders er endvidere professor i folkeret og har været ansat som forsker ved Dansk Institut for Militære Studier (DIMS).

Læs Anders' indlæg "Er jeres virksomhed det næste mål for spionage?"

Jacob Knobel

Jacob er stifter af selskabet Datapult og passioneret udvikler af kunstig intelligens. Han forsøger at præge den offentlige debat om kunstig intelligens ved at give ugentlige foredrag og deltage i debatten i medierne. Han snakker tit om etik, fremtidens arbejdsmarked og begrænsningerne i kunstig intelligens.

Læs Jacobs indlæg "Her er Danmarks mest værdifulde anvendelse af kunstig intelligens"

Læs Jacobs indlæg "Nogle gange skal du bare bruge en formel"

Læs Jacobs indlæg "Læselisten til AI-optimisten"

Læs Jacobs indlæg "Data har også en holdbarhedsdato"

Maria Jensen

Maria er medstifter af neurospace og hjælper industrielle virksomheder med data og machine learning.

Fokus ligger på god brug af data til at fremme virksomhedernes effektivitet gennem proaktiv brug af data.

Læs Marias indlæg "Får vi noget ud af at snakke om Big Data?"

Rolf Wiegand Storgaard

Rolf er co-founding partner og CTO i NorthTech. Han har arbejdet strategisk med enterprise arkitektur, digitale transformationer og agil it-udvikling i 20 år.

Rolf arbejder især med enterprise arkitektur som et forretningsstrategisk værktøj, hvor han fokuserer på at forbinde og omsætte de muligheder, som teknologiudviklingen løbende skaber, til et sammenhængende og konkret grundlag for forretningsmæssig værdiskabelse.

Læs med når Rolf skriver og inspirerer om enterprise arkitektur og cloud som motor for digitalisering og innovation, om agil it-udvikling og DevOps, og om hvorfor klare metodikker, paradigmer og fælles komponenter er vejen frem.

Thomas Munch-Laursen

Thomas Munch-Laursen er co-founder og CEO i Aguardio. Han er uddannet ingeniør kombineret med en MBA og har de seneste 15 år arbejdet med cleantech.

Hvordan kan data fra IoT devices fremme en mere sund og bæredygtig adfærd? Læs med i Thomas’ indlæg hvordan data bag adfærdsmønstre kan bruges til at nudge til adfærdsændring – til gavn for miljøet og i sidste ende os alle.

Læs Thomas' indlæg "Hvordan kan big data hjælpe med at nudge mennesker til at agere mere bæredygtigt?"